Schoolzone in Mariënheem

RAALTE – De gemeente Raalte gaat de parallelweg voor de St. Antoniusschool in Mariënheem inrichten als schoolzone. Dit naar aanleiding van een verzoek van de school en de ouders van de schooljeugd. Het streven is om de schoolzone voor de start van het nieuwe jaar gereed te hebben. De gemeente verwacht dat de schoolzone zonder grote ingrepen in te kunnen richten.

Als gevolg van de beoogde maatregelen op de N35 nabij Mariënheem West wordt extra verkeersdruk op de parallelweg verwacht. De St. Antoniusschool heeft daarom omwille van de verkeersveiligheid van de schoolgaande kinderen de gemeente verzocht om een schoolzone op de parallelweg in te richten. Deze weg voor de school wordt veelvuldig gebruikt door leerlingen, ouders en begeleiders. Op de fiets of lopend zijn zij kwetsbaar. Door de herkenbare inrichting van een schoolzone wordt de weggebruiker geattendeerd op de aanwezigheid van de school.
De parallelweg is in eigendom van beheer bij Rijkswaterstaat. Over de verdeling van de kosten is veelvuldig overleg gevoerd en overeenstemming bereikt. De aanleg wordt meegenomen in de aanbesteding voor twee andere schoolzones. Zo denkt de gemeente kostenvoordeel te behalen. De totale kosten van het project bedragen 15.500 euro. Daarvan betaalt Rijkswaterstaat zo’n 7.300 euro; de gemeente de rest. De gemeente kon verder geen beroep doen op ondersteuning van provincie, omdat die geen subsidie geeft voor wegen die in eigendom zijn van Rijkswaterstaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.