SallandWonen en gemeente maken afspraken over Olstergaard

WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe en SallandWonen hebben afspraken gemaakt over het bouwen van sociale huurwoningen in de nieuwe wijk Olstergaard in Olst. Wethouder Marcel Blind en directeur-bestuurder Marijke Kool van SallandWonen onderstreepten deze samenwerking op woensdag 26 juni door elkaar in het groene Olstergaard de hand te schudden.

Samen met toekomstige bewoners van Olstergaard ontwikkelt de gemeente een plan voor deze wijk. SallandWonen kijkt wat de bouwmogelijkheden binnen het project zijn en of ze kan aansluiten bij initiatieven van toekomstige bewoners. De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft de ambitie uitgesproken dat 20 procent van het aantal woningen in Olstergaard voor huurders bestemd moet zijn.
In het gebied speelt volgens de gemeente het ‘natuurinclusieve’ concept de hoofdrol. Geen flauw idee wat dat betekent? Het is taal van ambtenaren en groene consultants voor het ‘verweven van het dagelijks leven met de natuur’. Zo komt er onder andere aandacht voor de manier waarop men samenleeft met elkaar, ontmoeting en hoe men in de wijk omgaat met klimaatverandering. Ook wordt circulair bouwen belangrijk in deze wijk. Dit betekent dat grondstoffen, producten en goederen slim gebruikt worden zodat deze oneindig hergebruikt kunnen worden. De gemeenteraad toetst eind 2019 het definitieve ontwerp van de wijk aan de doelstellingen, ambities en financiële kaders. Er volgt dan ook een besluit over de realisatie van het plan.

Foto: Wethouder Marcel Blind en Marijke Kool, directeur-bestuurder van SallandWonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.