Ruig de bouwvak inluiden op Dieksiepop

HAARLE – Dieksiepop mag dan op papier een popfestival zijn, eigenlijk is het Haarles eigen bouwvakfeestje. Een heel wild, lomp en onbenullig bouwvakfeestje met stevige muziek. Zondag 28 juli volgt een nieuwe editie met optredens van Knars, Money & The Man en Kleazer. Daarnaast zijn er sets van verschillende DJ-acts als Luftwaffel, Mes & Vork, Rebel Radio, Mr. & Mrs Disco en DJ Marc V. En dan nog een verrassingsact, die traditiegetrouw goed zal zijn voor een lomp feestje.

De organisatie zegt de naam van die act niet te willen verklappen, maar wij durven hier wel een gok te doen: Kapitein Høk, Haarles eigen Normaal-tributeband, liet op 14 juli via Facebook weten over twee weken een verrassingsoptreden te hebben. Tel daarbij op dat enkele leden van die band ook zijn betrokken bij Dieksiepop en één plus één is twee. Maar nogmaals: dat is een gok.

Wat mogen de bezoekers muzikaal gezien verder verwachten? Knars speelt een ruige mix van dance, punk en psychedelica: stel je een razende Prodigy voor met af en toe wat adempauzes en invloeden uit de wereldmuziek. Money & The Man is een Zwolse duo dat garant staat voor stevige garagerock met hier en daar wat bluesinvloeden. Kleazer speelt een mix tussen gitaarrock en stoner, denk aan een kruising tussen Black Sabbath en Foo Fighters.

Rauw sfeertje

Zoals dat tegenwoordig hoort op een festival, is er ook aan de danceliefhebbers gedacht. Luftwaffel zorgt voor een set vol stampende dansmuziek met veel rook en confetti. Van de andere DJ-acts mogen de bezoekers ook veel beats, maar ook disco en rock-‘n-roll verwachten.
Dieksiepop heeft inmiddels een eigen publiek opgebouwd. Jongeren (en ouderen) uit Haarle, buurtdorpen en wijde omgeving. Het festival trekt jaarlijks zo’n vijf- tot zeshonderd bezoekers. “En dat is prima zo”, benadrukte Antonie Besten vorig jaar nog namens de organisatie. “Alleen wel met een rauw sfeertje. Het leven is al gereguleerd genoeg.”
Het terrein is te vinden aan de Haarlerveldweg 2a. Aanvang is om 16.00 uur. De entree bedraagt 10 euro.

Zie verder staging2.dieksiepop.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.