Rob Aa koopt De Joetse

RAALTE – Rob Aa heeft De Joetse gekocht van de gemeente Raalte. Met de aankoop van het voormalige sociaal-culturele centrum in Raalte is een bedrag gemoeid van 262.300 euro. De Joetse stond al enige tijd leeg. Aa wil de verschillende ruimtes in het gebouw verhuren als kantoorruimte. Daarvoor heeft hij toestemming gekregen van de gemeente. De verkoopakte zal waarschijnlijk in het najaar de notaris passeren.

Foto: Een animatie van het (mogelijke) nieuwe exterieur van De Joetse.

Aa heeft nog geen idee wie er zo meteen gebruik gaan maken van het pand. Er hebben zich wel al meerdere gegadigden gemeld. “We mikken op synergie tussen de kantoorhouders. Een netwerkgebouw, waar ondernemers en anderen van elkaar kunnen leren. Misschien wordt het wel een gezondheidscentrum. Ik heb contact met medici die belangstelling hebben, maar misschien wordt het ook wel een IT-centrum, wie weet…Ik ben ook in gesprek met een commerciële partij die twee kamers boven wil gebruiken als showroom voor audiovisuele apparatuur.”

Het is de bedoeling dat maatschappelijke organisaties zo meteen ook gebruik kunnen maken van de ruimtes. “En ik heb bijvoorbeeld een idee om de foyer tijdens de feestdagen te gebruiken voor activiteiten voor de minima of andere mensen waarvoor hulp en een beetje aandacht welkom zijn. Denk aan een Sinterklaasfeest. Wie er allemaal gebruik gaan maken van De Joetse zal in de komende periode duidelijk moeten worden. Er is nog niks rond. Ook wat betreft de maatschappelijke organisaties niet. Dat gaan we nu in gang zetten.”

Balken

Aa is van plan om het interieur van het pand deels terug te brengen in de originele staat. “We gaan intern het een en ander verbouwen en we staan ook open voor wensen van potentiële huurders. Als je op de tweede verdieping bent, kijk je omhoog naar systeemplafonds. Maar we hebben erdoorheen gekeken en zagen mooie houten balken. Dat systeemplafond willen we dus weghalen. Dan wordt ook de lichtkoepel die erin zit weer zichtbaar. Verder willen we De Joetse moderniseren. Er moeten zonnepanelen komen en ceder op het dak. Veel houtwerk, ook van binnen een natuurlijke beleving. Een totaal andere, moderne en duurzame uitstraling. De gevel wordt helemaal wit, maar we willen ook hout aan de zijkant.”

Al surfende op het internet kwam hij het pand tegen. “De Joetse, daar waar mijn kinderen nog muziekles hadden gehad. Uit nieuwsgierigheid ben ik er met de makelaar doorheen gelopen. Het pand greep me. Het heeft nu nog een wat schoolse uitstraling, maar ik vond het een mooi gebouw met karakter. Ik zag de mogelijkheden. Zonde als de gemeenschap er niks mee zou doen.”

Voor meer informatie bel naar 0572 – 366127.

2 REACTIES

  1. Is dit gebouw openbaar verkocht? Of moet je contacten hebben om een dergelijk gebouw voor slechts 262.300 Euro in handen te krijgen? Ik denk dat voor dat geld er veel meer gegadigden waren geweest. Als het gebouw te goedkoop gegund is, dan is het diefstal van de bewoners van Raalte.

  2. Ik kan je geruststellen, Roy,

    Voor de staat waarin het gebouw was en is, is dit echt geen “matsprijs”
    En er was al heel veel langer bekend, dat de gemeente dit pand wil afstoten.
    En het is via een onafhankelijke makelaar gegaan.
    Wat voor waarborgen wil je nog meer ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.