Rick: Rupsen

Weet u nog? Dat ik vroeger dacht dat mieren de wereld over zouden nemen. Haha. Wat een giller. Die kleine lullige beestjes die hier en daar een hoopje zand neerleggen. Nou poehpoeh, wat erg zeg. We hebben namelijk een veel groter probleem. Een monster dat iedere mier degradeert tot watje.

De eikenprocessierupsen nemen de wereld over. Tenminste, dat hoor ik overal. Dit jaar zijn er drie keer zo veel als vorig jaar. En toen waren er al drie keer zo veel als het jaar ervoor. Ze lijken zich dus definitief te vestigen in ons mooie land. Net als de wolf. Alleen heeft die schattige welpjes en de rups bloedirritante brandhaartjes. Die schieten ze af als ze onraad ruiken. Of ze waaien vanzelf mee met de wind. Kan ook.

Oplossingen zijn er nauwelijks. Bestrijders hebben te weinig tijd en mankracht om de rupsen weg te halen. Ik sprak laatst een boer die het heft in eigen hand neemt. Hij ging een stofzuiger huren om “al die motherfuckers uit de boom te zuigen”. We moeten dus niet raar opkijken als we de komende tijd overal mensen met stofzuigers in bomen zien klimmen.

Volgens experts moeten we ermee leren leven. Net als mieren, muggen en wespen hebben we voortaan in de zomer ook last van eikenprocessierupsen. Kortom, niet zeiken. En ook niet krabben, want daar wordt het alleen maar erger van. Bovendien krijgen we volgend jaar de dennenprocessierups. Zijn nog harigere broertje.

Maar waarom kappen we niet gewoon met die onzin? Maar echt. Gewoon kappen. Alle eikenbomen omver. En in plaats daarvan planten we palmbomen. Past precies bij deze temperaturen. Het enige waar we ons dan nog zorgen over hoeven te maken, zijn vallende kokosnoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.