Rick: Grijpautomaat

Omdat mijn vrouw met haar nieuwe speeltje in de woonkamer zit, ben ik het huis uit gevlucht om deze column te schrijven. Ik probeerde eerst de werkkamer, maar daar hoorde ik het nog. Dan maar naar buiten. Beetje koud ’s avonds, maar ik moest iets.

Waar gaat dit nou allemaal over? Over een grijpautomaat. Ik zeg het maar gewoon. Ik deel immers al jaren mijn verhalen met u, dus van schaamte is weinig meer over. Mijn vrouw kocht dit weekend een grijpautomaat. Zo’n ding van de kermis waar je steeds net geen knuffels mee kunt pakken omdat ze er op het laatste moment afvallen.

Maar dan een kleintje op batterijen. Aan de bovenkant kun je er een lading snoep ingooien en als je er een muntje in doet, lijkt het net of je op de kermis bent. De verkoper had er alleen niet bij verteld dat het apparaat bij iedere poging een muziekje afspeelt. Een strontvervelend deuntje op volume honderd. Even stiekem een snoepje graaien is er dus niet bij. Sterker nog, ik denk dat we een vergunning moeten aanvragen om na tien uur ’s avonds te spelen. Zo veel kabaal maakt dat ding.

Ze had hem eigenlijk voor de kinderen gekocht. Althans dat zei ze. ‘Daar zouden ze wel even zoet mee zijn.’ Ik hoor het haar nog zo zeggen. Toen wist ik natuurlijk nog niet dat mevrouw zelf tot elf uur ’s avonds zit te graaien omdat ze haar zinnen heeft gezet op ‘die lekkere gele toffee’ die helemaal onderin ligt.

Ik kocht al een zak met alleen maar gele toffees, maar dat hielp niet. ‘Nee, zo is het niet leuk’, zei ze. En nu? De column is af, maar ik zie dat ze binnen nog zit te spelen. Ik ga maar eens naar bed. Oordopjes in en slapen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.