Raalter college belooft aandacht voor openbare toiletten

RAALTE – Het Raalter college stelt dat er bij de planvorming voor de herinrichting van de centra van Raalte en Heino ook aandacht komt voor de mogelijke plaatsing van openbare toiletten. Dat meldt het college naar aanleiding van vragen van BurgerBelangen over het gebrek aan openbare toiletten in de gemeente.

“In het ruimtelijk kwaliteitsplan Centrum Raalte en voor het centrum van Heino is er aandacht voor het thema openbare toiletten”, stelt het college van B&W. “Er is echter geen norm voor het aantal openbare toiletvoorzieningen in de openbare ruimte en om die reden zijn wij in gesprek met de ondernemers van Raalte. Lokale ondernemers, maatschappelijke organisaties (zoals de ouderenbond en de gehandicaptenadviesraad), maar ook bezoekers worden uitgenodigd om mee te denken bij de planvorming.”
Desgevraagd laat het college weten dat het, net als BurgerBelangen, ook van mening is dat er ook toiletvoorzieningen moeten komen voor mensen met een handicap/rolstoel. “Het aspect van toiletvoorzieningen voor mensen met een beperking komt aan de orde in het projectteam Ruimtelijk Kwaliteitsplan Centrum Raalte en we nemen dit mee in de planvorming. Tevens zijn we met het ROV in gesprek om te kijken of we lokale ondernemers kunnen stimuleren hun toilet beschikbaar te stellen.”

2 REACTIES

  1. Bah, wat een ambtelijke taal. Volgens mij staat hier:
    In de nieuwe plannen voor het winkelgebied in Raalte en Heino past de bouw van openbare toiletten. Hoeveel toiletten er moeten komen, wil de gemeente graag bespreken met ondernemers, belangenorganisaties en bezoekers. De gemeente vindt net als Burgerbelangen het belangrijk dat er een mindervalidentoilet komt. Daarnaast wil de gemeente met de winkeliers overleggen of zijn hun toilet beschikbaar willen stellen voor mensen die onder het winkelen naar de wc moeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.