Raalte wil woningbouw op locatie Marissink in Nieuw Heeten

RAALTE – De gemeente Raalte gaat samen met PB Nieuw Heeten verschillende scenario’s uitwerken voor woningbouw op de locatie Marissink. Daarbij hoort ook een enquête naar de woningbehoefte in het dorp. Die is te vinden op staging2.nieuwheetenonline.nl.

De locatie Marissink (aan de Scholtensstraat/Raalterweg) is in totaal 2,4 ha groot en bestaat op dit moment uit grasland. De grond biedt ruimte voor circa vijftig woningen, maar de gemeente denkt voor de komende tien jaar aan tien woningen genoeg te hebben.

Nu de locatie Timmermanshuis in ontwikkeling is en de verkoop van de woningen op de locatie Erve Hutten (van de 22 woningen zijn er nog vijf beschikbaar) voorspoedig verloopt, is er geen locatie meer beschikbaar voor de toekomstige woningbehoefte van Nieuw Heeten.

In 2014 is samen met het dorp een visie opgesteld voor de ruimtelijke ontwikkeling. Afgelopen maanden is aan de hand van deze visie gezocht naar een geschikte locatie om te voorzien in een woningbehoefte van ongeveer tien woningen voor de komende tien jaar. Daarbij bleek dat er op inbreidingslocaties momenteel onvoldoende ruimte is om aan de woningvraag te voldoen en dat locatie Marissink potentieel heeft om te ontwikkelen.

Mede op basis van de reacties uit de enquête worden concrete uitgangspunten voor de locatie gedefinieerd, waarna met deze resultaten diverse stedenbouwkundige scenario’s worden ontwikkeld. Deze zijn naar verwachting eind dit jaar gereed. Als het definitieve scenario gekozen is, kan de gemeente van start met de ruimtelijke procedure.

De kosten voor de voorbereidingsfase worden geraamd op 25.000 euro en gedekt binnen het grondbedrijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.