Raalte vraagt Olst-Wijhe om energieplannen ook te bespreken met Raalter betrokkenen

RAALTE – Het Raalter college vraagt aan de gemeente Olst-Wijhe om ook inwoners van aangrenzende Raalter gebieden te betrekken bij de plannen voor grootschalige duurzame energieprojecten (zon en wind). Dat heeft het Raalter college in een zienswijze geschreven aan haar buurgemeente.

Het ontwerp-Ruimtelijke visie Duurzame Energie van gemeente Olst-Wijhe lag tot en met vorige week donderdag ter inzage. Daarin is vastgelegd op welke locaties en onder welke voorwaarden de gemeente Olst-Wijhe grootschalige duurzame energieproductie met zon en wind wil toestaan.

In de zoekgebieden voor wind ten noorden van gemeente Olst-Wijhe en voor zonne-energie bij de randen van de gemeentegrenzen kunnen projecten de invloedsfeer van inwoners van gemeente Raalte raken. De gemeente Raalte roept Olst-Wijhe op om ook met hen in gesprek te gaan. Na de zomervakantie reageert het college van gemeente Olst-Wijhe op de zienswijzen en zal de gemeenteraad van Olst-Wijhe de visie vaststellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.