Home / Nieuws / Raalte sluit zich aan bij strijd tegen truckkartel

Raalte sluit zich aan bij strijd tegen truckkartel

RAALTE – De gemeente Raalte sluit zich aan bij NL Truckkartel. Dit samenwerkingsverband van een internationaal advocatenkantoor en brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland probeert geld terug te halen van grote vrachtwagenfabrikanten als DAF, Volvo, Scania, MAN, lveco, Renault en Daimler (Mercedes-Benz).

Deze fabrikanten waren van 1997 tot en met 2011 betrokken bij een kartel dat verboden prijsafspraken maakte. Daardoor konden zij hun trucks voor te hoge prijzen verkopen. Ook de gemeente Raalte kocht in die periode acht voertuigen. Naar verwachting heeft de gemeente hiervoor 10 tot 15 procent teveel betaald.

NL Truckkartel zal namens de gemeente alle (proces)handelingen uitvoeren om schadevergoeding te krijgen van de betrokken fabrikanten. De organisatie werkt op basis van ‘No cure, no pay’. Bij succes krijgt NL Truckkartel een vergoeding van 25 procent van de schadevergoeding. Raalte hoopt (na aftrekking van die vergoeding) tussen de 7.500 en 18.750 euro terug te halen.

Foto: ter illustratie (Pixabay)

Lees ook

Testlocatie in Raalte per 1 oktober gesloten

ZWOLLE – GGD IJsselland sluit per 1 oktober de testlocaties in Steenwijk en Raalte. “Je …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.