OpStap op de Lemelerberg

LEMELERBERG – Op donderdag 25 juli om 19.00 uur verzorgt Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie op de Lemelerberg. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma, kan een prachtige wandeling gemaakt worden in dit bijzondere gebied. Vlakbij Ommen ligt Natura2000 gebied de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Vanaf verschillende punten zijn er prachtige vergezichten. Bij helder weer is in het westen Zwolle te zien en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 200 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat. De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals boomleeuwerik en boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers. Onderweg geeft de natuurgids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna. Iedereen is van harte welkom op deze excursie.

De wandeling start bij het Restaurant op de Lemelerberg, Kerkweg 32 in Lemele. De wandeling duurt zo’n 2,5 uur. De kosten zijn 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Op 8 en 22 augustus vinden er ook excursies plaats op de Lemelerberg. Kijk voor meer informatie op staging2.landschapoverijssel.nl/opstap2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.