Op zoek naar de schaapskudde op de Sprengenberg

HAARLE – Meer weten over schapenbegrazing en de effecten ervan op natuur en heide? Boswachters van Natuurmonumenten staan op zondag 21 juli tussen 11.00 en 15.00 uur langs de Bergweg op de Sallandse Heuvelrug om daarover tekst en uitleg te geven.

Natuurmonumenten werkt de komende jaren, samen met Provincie Overijssel en Staatsbosbeheer, aan heideherstel. Dat gebeurt onder andere met uitbreiding van de heide, schapenbegrazing, maaien, branden en bekalken van de heide. Het is eventueel ook mogelijk om met de boswachters mee te lopen om te zien wat de beheeringrepen voor effect hebben op het leven op de heide. Deelname is gratis.

De kudde graast die dag op de heide langs de Bergweg. Het is nog niet exact bekend waar precies. Het handigst is om per fiets te komen, al dan niet vanaf parkeerplaats De Sprengenberg. Van daaruit is het ongeveer 2,5 kilometer fietsen. Ga rechtsaf naar knooppunt 57. Dat is het kruispunt Bergweg /Paltheweg. Ga verder richting knooppunt 62 en je komt na ongeveer een kilometer op de heide. Zie ook: staging2.sallandseheuvelrug.nl/heideherstel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.