Oefenrondjes voor de Sallandse Wandelvierdaagse

RAALTE – In de veertien weken die nog resten tot de Sallandse Wandelvierdaagse publiceert het Weekblad voor Salland elke week een oefenrondje. Uit de bundel ‘Wandelen in het hart van Salland’ van Maarten Metz uit Lierderholthuis zijn daartoe veertien wandelingen geselecteerd. Deze worden op volgorde van lengte gepubliceerd.

Zo kan men deze week beginnen met een wandeling rondom Nijverdal van 9 kilometer. In de loop van de komende weken zal de lengte van de wandelingen toenemen tot twee weken voor de vierdaagse de wandeling rondom Luttenberg van 20 kilometer op het programma staat.
De wandelaar die altijd al eens mee had willen doen met het wandelfeest in oktober, maar nog een beetje huiverig was voor die vier dagen kan zich met het wekelijks oplopende ‘trainingsschema’ goed voorbereiden. “Afspreken met andere wandelaars maakt een wandeltocht gezelliger”, aldus Maaike Heethaar van de Sallandse Wandelvierdaagse. “En je hebt dan ook meteen een stok achter de deur voor als je eens een mindere dag hebt of als het weer een beetje tegenzit.”

Dagdeelname

Van 22 tot en met 25 oktober beheerst de Sallandse Wandelvierdaagse alweer voor de twaalfde keer de wandelpaden rondom Raalte. “Wij hopen natuurlijk dat er weer veel deelnemers uit de omgeving zich voor vier dagen inschrijven, maar voor hen die zoiets nog niet aandurven is het ook mogelijk per dag in te schrijven”, vertelt Maaike. “We dagen met deze oefenrondjes alle Sallanders uit in elk geval één dag mee te genieten!”

De wandelgids ‘Wandelen in het hart van Salland’ is te koop bij de betere boekhandel en op staging2.gegarandeerdonregelmatig.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.