Nieuwbouw huurwoningen in Heeten van start

RAALTE/HEETEN – Donderdag 4 juli is het startschot gegeven voor de bouw van vier nieuwe huurwoningen in het nieuwbouwplan De Veldegge in Heeten. Wethouder Wout Wagenmans, Hans Valk van Aannemersbedrijf Valk en Marijke Kool van SallandWonen legden gezamenlijk de eerste steen van het blok van vier zogenaamde ‘buitengewoonthuiswoningen’.

De woningen worden in december van dit jaar opgeleverd en verhuurd. Inwoners van Heeten hebben voorrang bij de toewijzing van deze woningen. De huurprijzen variëren van 607 tot 648 euro. SallandWonen wil het woningtype de komende jaren ook neerzetten in onder andere Broekland, Olst en Raalte. De buitengewoonthuiswoningen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens, zowel jong als oud en met én zonder zorgvraag. Zulke huishoudens zoeken vaak een woning die net wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning.

Van buiten kan de woning worden aangepast aan de eisen die er voor de desbetreffende bouwlocatie bestaan. De binnenkant van de duurzame, gasloze woning is in principe altijd hetzelfde. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken te vinden en boven zijn er altijd twee slaapkamers en een badkamer. Elke woning heeft een eigen vrijstaande berging. Omdat er rekening is gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift is de woning ook geschikt voor mensen die zorg nodig hebben.

Op de foto van links naar recht Hans Valk, Marijke Kool en Wout Wagenmans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.