Nico Neplenbroek 50: reuring in Heino

.

HEINO – Nico Neplenbroek uit Heino vierde vorige week woensdag zijn 50-ste verjaardag. Dat ging niet onopgemerkt voorbij. Nico is namelijk een actief en creatief inwoner van Heino en zijn matenclub de Oelewappers verraste hem met flink wat reuring.

Dinsdagavond, de avond voor zijn verjaardag, trok een grote groep, inclusief blaaskapel en rijdende kroeg, naar Nico’s woning, waar natuurlijk een groot feest volgde. Nico was eind jaren tachtig als lid van de Oelewappers een van de grote aanjagers van het carnaval in Heino (en Salland). Hij wist met zijn maten bijvoorbeeld een groep te mobiliseren om met grote creaties deel te nemen aan de carnavalsoptocht in Raalte. Daarna haakten steeds meer andere groepen uit de regio aan.
Zelf doet Nico ook nog steeds mee aan de optochten in Raalte en Heino, vaak met spraakmakende creaties. Vorig jaar bijvoorbeeld nog in een auto die was ingericht als waterbassin. Als ondernemer, Nico is eigenaar van Neplenbroek Meubelstoffering, weet hij ook telkens te zorgen voor stunts. Zo vond hij jaren geleden de lantaarnpaal-airbag uit, destijds als knipoog naar de niet al te beste parkeersituatie bij zijn zaak. Tevens was hij eind jaren tachtig één van de aanjagers van de Heinose deelname aan Te Land, Ter Zee en in de Lucht (die een jaar of tien door zou gaan) en stuntte hij tijdens de Pompdagen met de grootste stoel van de wereld.
Voor zijn inspanningen werd Nico eerder al benoemd tot Meesterburger (een erefunctie van de Sökkestoppers), Carnavalsprins van Heino en Held van Heino (een onderscheiding van het Oranjecomité). Om maar met een cliché te eindigen: het bleef dinsdagavond nog lang onrustig in het dorp.

Meer foto's

.
.
.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.