Nacht van Gastvrij Wijhe in de Langstraat

WIJHE – Het centrum van Wijhe vormt op vrijdagavond 12 juli weer de locatie voor de jaarlijkse Nacht van Gastvrij Wijhe. Dat betekent een markt/braderie en veel muziek en ander vermaak in de Langstraat. Het programma duurt van 18.00 tot 22.00 uur. Tot zo laat zijn ook de winkels geopend.

Een van de blikvangers is de ice-act van Werner Smit; een one-man show met ijsjes bij de kastanjeboom tegenover Markvoort Computers. Iedereen kan bij Werner een lekker ijsje halen, maar voordat je er een hebt… Bezoekers van ‘de Nacht’ krijgen ook straattheater voorgeschoteld van de groep De Piepende Wielen. Met oude kinderwagens en in bijpassende klederdracht flaneren zij door de Langstraat. Ter hoogte van ‘Bij de Boom’ kunnen bezoekers hun nagels laten lakken en zijn er diverse leuke verrassingen. Carnavalsvereniging de Diekschoevers staat met een ludiek spel bij horecagelegenheid Bij Ons Wijhe (de voormalige Longhorn). Primera heeft voor kinderen van 2 tot ongeveer 10 jaar spelletjes georganiseerd die in het teken staan van Rupsje Nooitgenoeg. Uiteraard kunnen ze daarmee leuke prijzen winnen.Doorlopend zijn er optredens van Stichting Clown Dichterbij. De clowns lopen door de hele Langstraat. Showkorps Amicitia uit Boerhaar vrolijkt de sfeer nog extra op.

Daarnaast is er live muziek bij De Oranjerie en Café ’t Praothuus. Op het terras tussen beide horecagelegenheden treedt het Engelse duo Ted’s Road Show op. De twee brengen vooral blues-, folk-, country- en popcovers van onder meer Johnny Cash, J.J. Cale, CCR, Neil Young, B.B. King, Howling Wolf en Muddy Waters ten gehore, maar ook eigen werk. Op het Slingerplein zorgen verschillende DJ’s, waaronder DJ Yannick, voor muziek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.