Mud Mania ‘bruter dan ooit’

LEMELERVELD – Op zaterdag 27 juli vindt de vierde editie van het autoblubberingtoernooi Mud Mania plaats aan de Hoenderweg 12 in Lemelerveld. De organisatie, een vriendenclub uit Raalte en omstreken, belooft dat het toernooi grootser, blubberiger en bruter wordt dan ooit! “Met ongeveer vijftig verschillende blubberwagens tot wel 1.000 pk, verwachten we een groot spektakel”, meldt Jasper van Dam. Het programma begint vrijdagavond 26 juli al met een Hollandse avond.

Bij autoblubbering is het de bedoeling dat de coureurs hun (speciaal geprepareerde) auto’s door een modderige baan sturen. Elke ronde wordt de modderlaag dikker en dieper gemaakt. Wie komt het verst? Er is een groot verschil tussen de deelnemende auto’s. Zo zijn er auto’s, waarbij enkel de standaardbanden zijn vervangen door trekkerbanden, terwijl er ook auto’s meedoen die volledig zelfgebouwd zijn en beschikken over 750 tot 1.000 pk. De deelnemers komen uit in verschillende zwaarteklasses.

Maar dat is niet alles. Naast de wedstrijd tussen de auto’s zijn er ook oldtimer trekkers te zien op het terrein. Voor de kinderen is er ook genoeg te doen. Denk aan een knutseltafel, springkussens en een skelterblubberbaan. Jasper: “We hebben een mooie loterij waar altijd wat te winnen is en dit jaar zitten er wel hele bijzondere items bij met dank aan de diverse sponsoren. Natuurlijk is er genoeg aan versnaperingen te krijgen.”

Hollandse avond

Muziek mag op een evenement als dit niet ontbreken. Het programma begint vrijdag 26 juli om 20.00 uur met een grote Hollandse avond. De entree is gratis. Mud Mania start zaterdag 27 juli rond 10.30 uur (de poorten zijn geopend vanaf 9.30 uur). Stem zonder rem’ Wim Bremmer fungeert als commentator van de verrichtingen van de coureurs; DJ Roy Besten zorgt voor de muziek. ‘Het officiële programma van Mud Mania duurt tot een uurtje of zeven. Daarna is er nog een afterparty. Kaarten zijn alleen bij de poort verkrijgbaar. De entree bedraagt 5 euro (tot en met 11 jaar gratis). Meedoen? Inschrijving is mogelijk via: staging2.mudmania.nl. Daar is ook het reglement te vinden. Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Like dan de Facebookpagina mudmaniasalland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.