Motie D66: geld terughalen voor verenigingen

OLST/WIJHE – D66 Olst-Wijhe wil dat het geld dat de gemeente jaarlijks bijdraagt aan de regio Zwolle wordt gebruikt voor ondersteuning aan de verenigingen en vrijwilligersorganisaties in Olst-Wijhe. Daartoe dient de partij een motie in bij de behandeling van de kadernota. D66 is van mening dat nut en noodzaak van de samenwerking met de economische regio Zwolle onvoldoende inzichtelijk is. De verenigingen en vrijwilligersorganisaties in Olst-Wijhe hebben eerder dit jaar het manifest ‘Nood Luid onze klok’ aangeboden aan de gemeente. Als reactie hierop zijn de indieners uitgenodigd voor een beeldvormende raadsvergadering. Daarbij bleek dat zij behoefte hebben aan ondersteuning vanuit de gemeente in verschillende vormen. De wetgeving wordt steeds ingewikkelder en bestuursleden met voldoende financiële kennis zijn dun gezaaid. Volgens D66-fractievoorzitter Brandsma is de samenkomst van het manifest en de behandeling van de kadernota een kans om de verenigingen te helpen: “We willen het ijzer smeden nu het heet is en geld vrij maken zodat de gemeente echt de daad bij het woord voegt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.