Motie D66: Geld terughalen voor eigen verenigingen

OLST/WIJHE – Omdat verenigingen en vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Olst-Wijhe graag met de tijd mee zouden gaan en dit in de praktijk niet erg gemakkelijk is, hebben zij steun gezocht bij de gemeente voor raad en daad. De verenigingen en vrijwilligersorganisaties boden de gemeente het manifest ‘Nood Luid onze klok’ aan. Als reactie hierop zijn de indieners uitgenodigd voor een beeldvormende raadsvergadering. Hieruit bleek dat zij behoefte hebben aan ondersteuning vanuit de gemeente in verschillende vormen. De wetgeving wordt steeds ingewikkelder en bestuursleden met voldoende financiële kennis zijn dun gezaaid.

Alle partijen en het college waren er het er over eens dat de verenigingen en organisaties erg belangrijk zijn voor de gemeente. Daarom dient D66 bij de behandeling van de kadernota de motie ‘Geld van Zwolle naar verenigingen’ in.

Volgens fractievoorzitter Brandsma is de samenkomst van het manifest en de behandeling van de kadernota een kans om de verenigingen te helpen: “We willen het ijzer smeden nu het heet is en geld vrij maken zodat de gemeente echt daad bij woord voegt.” D66 geeft aan dat het nut en noodzaak van de samenwerking met de economische regio Zwolle onvoldoende inzichtelijk is. Daarom stelt de motie voor om de jaarlijkse bijdrage aan de regio Zwolle te stoppen en dit geld te investeren in de ondersteuning van de verenigingen en vrijwilligersorganisaties in de gemeente Olst-Wijhe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.