Lintje voor René Leber

WIJHE – René Leber heeft bij zijn afscheid als raadslid van de gemeente Olst-Wijhe een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen werden hem maandagavond 8 juli, tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering voor het zomerreces, opgespeld door burgemeester Ton Strien.

René Leber was vanaf 1 januari 2003 gemeenteraadslid namens de PvdA. Gedurende deze periode was hij van 10 april 2006 tot 10 maart 2010 plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Van 26 mei 2014 tot 28 maart 2018 bekleedde hij die functie opnieuw én was hij bovendien voorzitter van de werkgeverscommissie voor de raadsgriffier. Daarnaast was hij van 11 maart 2010 tot 26 maart 2014 fractievoorzitter van de PvdA. Binnen de PvdA fractie heeft Leber zich de afgelopen jaren vooral gericht op de thema’s ruimtelijke ordening en leefbaarheid. Hij was daarnaast, namens de gemeenteraad, vele jaren lid van het toezichthoudend orgaan Openbaar Onderwijs De Mare. Naast zijn werk als gemeenteraadslid is René Leber werkzaam als rector van Scholengemeenschap De Rietlanden in Lelystad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.