Koele Koele met Bökkers, Ploegendienst en debuut Pronk

LUTTENBERG – Bökkers, Ploegendienst, Stones Sessions, one-manband Blinde Ed, Roots Rising en Pronk treden op zaterdag 14 september op tijdens de zesde editie van Koele Koele in Luttenberg. Het festival in de zandafgraving op de Luttenberg, georganiseerd door de mannen van de Sallandse boerenrockformatie Bökkers, is al meerdere keren uitverkocht geweest.

Bökkers zelf behoeft geen introductie, dus die laten we ook maar achterwege. Ook op het programma de relpunkers van Ploegendienst, een snel aan populariteit winnende band. Bassist Bastiaan was eerder de blikvanger van de gabberpunkers Aux Raus; drummer Bram zat in Malle Pietje en de Bimbo’s en gitarist Michiel in Firestone. Zanger/rapper is Ray Fuego. Tekstueel trapt de band vooral lekker hard van zich af, gewoon in het Nederlands.
Stones Sessions speelt op energieke wijze covers van de Rolling Stones. De jonge band wint rap aan faam. Na het succes van vorig jaar keert Roots Rising (reggae, ska, hiphop en andere zomerse klanken) terug naar de kuil. One man band Blinde Ed (toetsen/zang) wordt volgens de mannen van Bökkers dé verrassing van het feest. Met zijn rauwe strot speelt hij in op de wensen van het publiek. Verzoekjes zijn welkom. Hij stond eerder al op de Zwarte Cross.
Bovendien debuteert ook Pronk op het festival . Dit is het soloproject van Arjan Pronk, de bassist van Bökkers. Later dit jaar verschijnt er een plaat vol ongepolijste, rellerige rock ’n roll/punk van zijn hand. Gewoon in het Nedersaksisch. Een beetje als Bökkers, maar dan rauwer en harder. Powerdrummer Henk Jonkers, bekend van Hallo Venray en Fatal Flowers, zit achter het drumstel.
Aanvang is om 19.00 uur. De voorverkoop is inmiddels begonnen. Kaarten à 19,50 euro (exclusief servicekosten) zijn verkrijgbaar via staging2.koelekoele.nl en een aantal voorverkooppunten in de regio.

Foto: Robert Westera

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.