Kermis Boerhaar is veel meer dan kermis alleen

Met Schuttersfeest, Heel Boerhaar zingt, survival, pubquiz, fair, veiling en veel muziek

BOERHAAR – Van origine een kermis, maar in de loop der jaren uitgegroeid tot een dorpsfeest voor jong en oud. Een grote feesttent middenin Boerhaar, pal voor de kerk en recht tegenover ‘Sfeer- & feestlocatie Logtenberg’, vormt van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli hét centrum van veel activiteiten, muziek en gezelligheid tijdens de Kermis Boerhaar.

Herman Nijland is sinds zeven jaar de voorzitter van de organisatie. De oud-Raaltenaar, compagnon van Klink Nijland GWW Raalte BV, woont al 28 jaar in de ‘parochie Boerhaar’ en zet zich graag in voor dit dorpsfeest. “De kermis hoort er natuurlijk altijd bij, maar het programma is veel meer geworden; een echt gezellig dorpsfeest.” Nieuw dit jaar is ‘Heel Boerhaar zingt’ vrijdagavond vanaf half elf in de feesttent. “Daar is een groep enthousiaste mensen heel druk mee bezig. Het is de bedoeling dat iedereen komt en gezellig meezingt. Welke nummers? Dat weet ik niet eens, maar ik denk dat het veel populair Nederlandstalig werk zal zijn.” Toneelgroep Boerhaar verleent ook haar medewerking aan dit nieuwe muzikale spektakel.

Traditioneel verzorgt showkorps Amicitia vrijdagavond om 7 uur de opening, waarna het schuttersfeest begint. Zoals altijd moet hier een houten vogel van een hoge paal geschoten worden wat dan de Koning of Koningin van het Schuttersfeest oplevert. Parallel hieraan gaat om half 8 een touwtrektoernooi van start met zowel enkele professionele teams als gelegenheidsteams. DJ Wesley zorgt vanaf half negen voor muziek in de feesttent.

Buffelen
Op zaterdagochtend is het traditiegetrouw de beurt aan de kinderen. Die zijn ’s morgens om 9.15 uur van harte welkom voor een ochtend vol leuke en sportieve activiteiten (start om 9.30 uur). Om 12.00 uur is de warming up voor de ‘Sportcentrum Leef! survival’ gepland. De spieren opwarmen en gáán: rennen, kruipen en buffelen door een prachtig uitgezet parcours. “Dat gaat echt door het hele gebied, door de wetering, weilanden en bossen. Ik doe niet mee, dan zou ik beter getraind moeten zijn. Het is wel mooi dat de deelname elk jaar groeit”, vertelt Nijland.

Voor hem en voor andere iets minder sportief aangelegde bezoekers is er vanaf drie uur zaterdagmiddag in de feesttent de ‘Logtenberg Sfeer- en Feestlocatie Pubquiz’ (vanaf half drie inschrijving). Ludieke vragen, muzikale wetenswaardigheden en hoofdbrekers staan allemaal op het programma. “Dit is echt een succes, al jaren uitverkocht. We rekenen weer op zeker vijftig teams.”
Zaterdagavond vanaf 21.00 uur is er de vertrouwde feestavond met medewerking van de Perfect Showband, een zes leden tellende dynamische band. Dankzij hits van toen tot de hedendaagse top 50 gaat overal het dak eraf. “En voor de wat oudere inwoners is er speciaal een 50-plus feestavond bij Logtenberg. Ook voor die leeftijdsgroep willen we een leuke zaterdagavond bieden.”

Brunch
De zondagmorgen start met de ‘Klink Nijland brommertocht’ door de regio (inschrijven half 10, vertrek half 11). Daarna wordt de ‘Fruitbedrijf Van Vilsterenbrunch’ geserveerd in de tent. Accordeola zorgt voor de muzikale begeleiding van de eters.

Op het schoolplein, naast het feestterrein worden in de tussentijd de kleedjes en de kramen volgepakt voor de ‘Boerhaarse Fair’ vanaf 13.00 uur. “Dit doen we nu voor het derde jaar. Omdat we alles lekker compact willen houden doen we dat nu op het schoolplein.” Het kooivoetbal (van 1 tot 3 uur) is al jaren populair bij de iets oudere jeugd, terwijl de Salland Hypotheek Advies Veiling om half vijf begint.

“Een groep is zo enthousiast bezig geweest met allerlei kavels binnen te slepen dat we die nu gewoon gaan veilen. Ik geloof dat het inmiddels om zestig tot zeventig kavels gaat, variërend van een volledig verzorgde BBQ voor 10 mensen tot gratis ramen lappen door te Wierik, van een kleurenprinter tot een les yoga en van een bootcamp tot een dagje een stratenmaker gratis bij je thuis aan het werk”, meldt Nijland. Deze zondagmiddag wordt muzikaal omlijst door Marcus & Taylor én een optreden van Zwarte Jannes. Het hele kermisweekend is er weer een gratis draaimolen én springkussen voor de kids.

Kijk voor meer informatie op staging2.kermisboerhaar.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.