Jeroen Demmers nieuwe voorzitter Diekdaegen

WIJHE – Bas de Weerd heeft, na enkele jaren het voorzitterschap van de Wiejese Diekdaegen op zich te hebben genomen, formeel de voorzittershamer overgedragen aan Jeroen Demmers. De Wiejese Diekdaegen 2.0 is voor hem een mooi moment om af te zwaaien.

“Voor een organisatie zoals de Diekdaegen is het goed om met enige regelmaat bestuurlijke omloop te hebben”, vertelt Bas. “Nieuwe ideeën en een frisse wind zijn in iedere organisatie welkom op zijn tijd.” De nieuwe vorm van de Wiejese Diekdaegen, inmiddels bekend als de Diekdaegen 2.0, heeft enkele jaren voorbereiding gekost. “Ik wilde deze transitie graag nog realiseren en meemaken. Nu het programma en de organisatie rond is, neem ik bestuurlijk afscheid, maar Jeroen en ik zullen tot de Diekdaegen samen optrekken in het kader van de overdracht.”

Jeroen Demmers, in het dagelijks leven projectleider bij een woningbouwcorporatie, heeft de voorzittershamer inmiddels overgenomen. Onbekend zijn de Diekdaegen hem niet. “Na enkele jaren als vrijwilliger en als bestuurslid is mij gevraagd of ik het voorzitterschap op mij wil nemen. Hierover heb ik goed nagedacht en ik heb met enkele mensen in de organisatie gesproken. Het enthousiasme onder vrijwilligers over de Wiejese Diekdaegen 2.0 is groot en het is een organisatie waar ik graag samen aan wil bouwen. Afgelopen jaar hebben we al veel werk verzet en is de opzet op veel punten veranderd. Zo staan er komende Diekdaegen op meerdere plekken podia en bieden we dus op elk moment voor ieder wat wils.”

Hoe ziet hij het voorzitterschap voor zich? “Aankomende jaren wil ik graag aan de continuïteit van de organisatie werken. Vrijwilligers en sponsoren zijn naar mijn mening de ruggengraat van de organisatie. Ook wil ik de samenwerking met andere Wijhese organisaties vergroten. Hiermee hoop ik niet alleen de organisatie, maar ook de participatie van Wijhenaren verder te laten groeien.”

Op de foto: Jeroen Demmers (links) en Bas de Weerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.