Jan Steen verder als Het Buitenhuys

Nieuw concept voor voormalig buffetrestaurant: ‘Veel reuring en beleving’

HEINO – Restaurant Jan Steen in Heino was één van de eerste buffet- annex self service grillrestaurants in deze regio en het concept sloeg ontzettend goed aan. Eigenaresse Inge Koning-Neppelenbroek liep er mee voorop, maar na zestien jaar is de tijd aangebroken het roer om te gooien. Vanaf donderdag 26 september gaat de horecagelegenheid verder als Het Buitenhuys, bar en keuken.

Afgelopen zondag was de locatie aan de Raalterstraat 66 (naast de N35 tussen Raalte en Heino) voor het laatst geopend als Jan Steen. De aanpak van het exterieur is al enige tijd geleden begonnen. De komende weken en maanden wordt ook het interieur aangepakt, waarna op 26 september de deuren opnieuw open gaan. Dan niet meer als buffetrestaurant, maar als horecalocatie om lekker te eten en/of te drinken (zonder vast uurtarief). De menukaart bevat alleen gerechten onder de 10 euro. Die worden geserveerd als tussengerecht (wat kleinere porties dan bij hoofdgerechten). “Voor-, hoofd- en nagerechten, daar doen we niet aan. Het worden gerechten waarin de regionale leveranciers een belangrijke rol spelen. Leuke, goede porties”, aldus Inge die graag wijst op de open showkeuken die zorgt voor de ultieme restaurantbeleving.

De contouren van het nieuwe exterieur zijn inmiddels goed zichtbaar. Het heeft meer weg van een prachtige, landelijk gelegen woning dan van een restaurant, maar dat is ook precies de sfeer die ze met Het Buitenhuys wil uitstralen. “Ik zie het niet als restaurant, maar als sfeervol tweede huis waar je kunt genieten van elkaar, heerlijke gerechten en lekkere drankjes. En qua service hoort daar volgens ons zeker een amusehapje en flesje huiswater bij. We willen er niet eens over nadenken om daar geld voor te vragen.”

Iets nieuws

Het tekent wel de ondernemer dat ze op het hoogtepunt durft te besluiten een andere koers te gaan varen. “In de loop der jaren zijn er in de wijde omgeving flink wat restaurants bij gekomen waarbij men heeft gekozen voor een vergelijkbaar concept”, verwijst ze onder andere naar de groei in het aantal wereldrestaurants. “Hoewel we over het aantal bezoekers zeker niet te klagen hadden, begint het wel langzaam te knagen. En als je dan eens goed in de spiegel kijkt, weet je dat het moment is gekomen om met iets nieuws op de proppen te komen.”

Bourgondisch

Als je later dit jaar voor het eerst bij Het Buitenhuys naar binnen stapt, vind je amper herinneringen aan z’n voorganger terug, maar de bourgondische gezelligheid is er nog wel en wordt zelfs uitvergroot. “We gaan voor veel reuring en beleving. Zo kun je lekker aan de bar zitten met een speciaal biertje, elke laatste vrijdag van de maand swingen bij onze ‘Huysband’, genieten van een wijntje met kaasplankje op het terras, met de collega’s aan de stamtafel een paar biertjes en een kippetje nemen en een mooi op maat gemaakt arrangement afsluiten voor jouw 50-ste verjaardag.”

Het Buitenhuys, bar en keuken wordt 26 september officieel geopend. Een dag later kun je er al terecht voor (bijvoorbeeld) een vrijdagmiddagborrel en het optreden van de Huysband.

Afbeelding: een animatie van het exterieur van het Buitenhuys.

2 REACTIES

  1. Wat een goed nieuws. Yes!! Geen vreetschuur geneuzel meer en als ze waarmaken wat geschreven is zal ik er vaak komen. #kanniewacht’n 😉

  2. Heel Heel Jammer we kwamen meestal met 40 personen heel heel jammer
    en de bourgondische gezelligheid ben ik helemaal niet op gesteld en de meeste Nedelanders ook niet ik hoop dat jullie zoo gouw mogelijk weer teruggaan naar de oude stijl heerlijk was dat zelf BBqen met het hele gezelschap en vele onbekenden
    stuur mij een bericht als U weer de oude stijl gaat doen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.