In beeld: Mud Mania (veel foto’s)

Lemelerveld – Afgelopen weekend vond de vierde editie van Mud Mania Autoblubbering Lemelerveld plaats. Met de tropische temperaturen van afgelopen week was het haast ondenkbaar om het verkoelde thuis te verlaten. Toch melden zich ’s ochtends vroeg al de eerste deelnemers bij de entree. Onder het genot van een kop koffie wordt op een gepast tempo Mud Mania wakker. Een springkussen wordt opgeblazen, oldtimer auto’s en trekkers rijden naar hun showpositie, vrijwilligers nemen hun positie in en de eerste motoren beginnen te ronken. Dat kan maar een ding betekenen: Mud Mania 2019 is van start!

Voor dat de ochtend omslaat in middag druppelen ook de eerste bezoekers binnen en wagen de eerste wagens uit de standaard klasse zich door de blubberbaan. In totaal zijn er vijf verschillende klassen bij een autoblubbering: Standaard, Super Standaard, Special, 4×4 en Grande 4×4. Met de klasse zie je de hoeveelheid aanpassingen aan de auto’s toenemen. Bij de standaard klasse zijn het gestripte gewone auto’s met trekker banden aan de voorzijde. In de meest bizarre klasse, de Grande 4×4, zie je auto’s tot wel duizend pk’s!
In verschillende rondes moeten de wagens zo ver mogelijk (of helemaal) door de blubberbaan komen. Eventueel wordt de aanloop tot het begin van de baan teruggebracht tot 0 meter.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd weekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.