Historisch Festival De Laarman naar manege

LUTTENBERG – Museum de Laarman presenteert op zondag 21 juli voor de 23e keer het Historisch Festival. Voor het eerst niet in het weiland tegenover het museum (dat momenteel in gebruik is als maïsland), maar bij de Manege Luttenberg.

Op het terrein staan vele oldtimer landbouwtrekkers, auto’s, vrachtwagens, brommers en specials. Op verschillende plaatsen op het festivalterrein en in de centrale arena zijn oude ambachten te zien. Zo komen de bezoekers onder andere een mobiele smederij en een houtzagerij tegen. De dorsploeg van De Laarman verzorgt demonstraties met de Thomassen motor voor de dorsmolen.

Verder staat er een wedstrijd trekker-ringsteken op het programma; is te zien hoe trekkerrijders een mega wip-wap bedwingen en verzorgt een driespan Belgische paarden (Belsen) demonstraties. In de Tiroler hut zorgt het koor de Stuwzangers uit Vilsteren voor gezellige liedjes. Deze sfeervolle feesttent met muziek uit de jaren 60 en 70 vormt de ontmoetingsplaats voor sterke verhalen en mooie foto’s van oldtimerliefhebbers. Daarnaast is er een markt met onderdelen, miniaturen en gereedschappen.

In de kinderhoek vermaken ervaren begeleidsters de kinderen met schmink, tekenen, liedjes, spelletjes en bussengooien. Er staat een springkussen en er is een kinderboerderij. Kinderen die dat durven kunnen meeglijden op de slèpmat van de trekkerslèp (met de tuinbouwtrekker).

Het programma duurt van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 5 euro (kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene gratis). Voor meer informatie en het laatste nieuws mail naar historischfestival@delaarman.nl of zie staging2.delaarman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.