Hevig verzet tegen windmolens in het buitengebied Olst/Wijhe

OLST/WIJHE – In Middel en Boskamp is een actiegroep ontstaan tegen de windmolenplannen van de gemeente Olst/Wijhe. Inmiddels staan meer dan 30 personen hevig op tegen de komst van windmolens in het buitengebied. Vijf gebieden zijn aangewezen als mogelijke locatie voor de windmolens. Dit zijn Boskamp, Den Nul, Herxen, Marle en Welsum.

Volgens de actiegroep zijn er veel betere manieren om het energievraagstuk op te lossen. Zij zijn voorstander van mestvergisting en zonnepanelen op de daken van schuren en boerenbedrijven. Er staan inmiddels spandoeken aan de Dingshofweg die duidelijk maken hoe groot en hoog de windmolens gaan worden in het buitengebied. Volgens de actiegroep horen de windmolens hier niet thuis, maar zijn ze beter op hun plek aan de Noordzee.

2 REACTIES

  1. Tja eigenbelang rulez!
    Het zijn ook verschrikkelijke dingen die alles uit z’n verhouding halen. Ik ben benieuwd of deze gedrochten ook weer verwijderd worden als er een betere oplossing voor energie komt. Bijvoorbeeld een gat in de grond diep genoeg om water te koken en daar een turbine op, klaar..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.