Heino maakt zich op voor Farmstacle Run

HEINO – Heino maakt zich op voor de vijfde editie van de Hilgenkamp Bouwservice Farmstacle Run. Ruim 1.500 deelnemers doen zondag 14 juli mee aan deze survivalrun in en om Heino. Op de route komen de deelnemers obstakels tegen in boerenstijl. Dit met namen als: drek vrett’n, kippenren, boer’n markt, melkmeisjes en boer’n feest. Ze ploeteren door de drek, trotseren als paarden de dubbel- en driesprong en passeren de koeien en varkens in de wei.

Voor het sportevenement wordt het weiland aan de Statenweg – tegenover sportpark De Kampen – omgedoopt tot ‘Boeren Erf’, het start- en finishpunt van de run. De Farmstacle Run is ook dit jaar weer volledig uitverkocht. Er verschijnen zo’n 300 kinderen en 1200 volwassenen aan de start. De toeschouwers kunnen de run live volgen op het Boeren Erf. Verder is er een fietsroute zodat zij de deelnemers van de Farmstacle Run op de voet kunnen volgen. Die is beschikbaar op de website en af te halen op het Boeren Erf.

De deelnemers starten in verschillende groepen, om drukte bij de hindernissen te voorkomen. De kinderen starten tussen 10.00 en 12.00 uur. De start voor de 8,5 km en 13,5 km is tussen 12.30 en 15.25 uur. Op het Boeren Erf wordt gezorgd voor hapjes, drankjes en muziek. Deelnemers kunnen na de run dus nog gezellig nagenieten met hun supporters. Rond 20.00 uur is de Farmstacle Run afgelopen.

De organisatie benadrukt dat de Farmstacle Run niet kan groeien zonder de hulp van vele vrijwilligers, sponsoren en landeigenaren. Of er een zesde editie komt, is nog afwachten. De organisatie is momenteel hard op zoek naar nieuwe bestuursleden. Ook extra vrijwilligers zijn welkom.

Zie verder farmstaclerun.nl.

Foto: Vincent Hartman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.