Heino maakt zich klaar voor de Farmstacle Run

HEINO – Op zondag 14 juli bedwingen ruim 1500 deelnemers vanaf de Statenweg, de obstakels van de Hilgenkamp Bouwservice Farmstacle Run. De route gaat zowel door het centrum als het buitengebied van Heino. De deelnemers ploeteren door de drek, trotseren als paarden de dubbel- en driesprong en passeren de koeien en varkens in de wei.

Voor het sportevenement wordt het weiland aan de Statenweg – tegenover sportpark De Kampen – omgedoopt tot ‘Boeren Erf’, het start- en finishpunt van de run. Op de route komen de deelnemers obstakels tegen in boerenstijl. Denk daarbij aan: Drek vrett’n, kippenren, boer’n markt, melkmeisjes en boer’n feest.

De Farmstacle Run is ook dit jaar volledig uitverkocht. Er zullen zo’n 300 kinderen en 1200 volwassenen aan de start staan. De toeschouwers kunnen de run ‘live’ volgen op het Boeren Erf. Verder is er een fietsroute zodat zij de deelnemers van de Farmstacle Run op de voet kunnen volgen: langs de route worden bordjes geplaatst, waardoor toeschouwers het verloop van de run op de fiets kunnen volgen. De fietsroute is beschikbaar op de website en af te halen op het Boeren Erf.

De deelnemers starten in verschillende groepen, om drukte bij de hindernissen te voorkomen. Op het Boeren Erf wordt voor een hapje, drankje en muziek gezorgd. Deelnemers kunnen na de run dus nog gezellig nagenieten met hun supporters. Rond 20.00 uur is de Farmstacle Run afgelopen. De organisatie benadrukt dat de Farmstacle Run niet kan groeien zonder de hulp van vele vrijwilligers, sponsoren en landeigenaren.

Of er een zesde editie komt is nog afwachten, de organisatie is momenteel hard op zoek naar nieuwe bestuursleden en bovendien naar extra vrijwilligers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.