GGD IJsselland onderzoekt behoefte boeren aan geestelijke hulp

ZWOLLE – GGD IJsselland start met een onderzoek naar de behoeftes van boeren op het geestelijke vlak. In de regio is de agrarische sector groot en veel boeren hebben te kampen met grote bedrijfsmatige veranderingen. Hoe gaan boeren hiermee om? In de zomer van 2019 kunnen boeren zich aanmelden om mee te doen aan het onderzoek. In de maanden daarna loopt het onderzoek. Dat bestaat uit een interview dat één tot anderhalf uur zal duren.

De veranderingen in de sector hebben hun weerslag op de boer zelf, maar ook op het gezin en de familie en op de directe omgeving zoals buren en betrokken organisaties. De GGD ontvangt al jaren signalen over problemen door de sociale en emotionele gevolgen van de economische problematiek. Daarbij blijkt ook dat het reguliere aanbod van de hulpverlening vaak niet goed aansluit bij de wensen en behoeften van de boeren.
Het onderzoek focust op de verwachtingen die boeren hebben van hulp, de belemmeringen die zij ervaren bij het zoeken en vinden van hulp en wat boeren daadwerkelijk nodig hebben aan ondersteuning. “We behandelen de gesprekken en informatie vertrouwelijk”, vertelt Jorien Kuijk namens GGD IJsselland. “Onderzoeksgegevens zullen die niet terug te leiden zijn naar individuele boeren.” De uitkomsten verwerkt ze in een advies dat wordt gedeeld met verschillende partijen als de provincie en de gemeenten in Overijssel.

Boeren uit de regio IJsselland die mee willen werken aan dit onderzoek kunnen zich aanmelden via 06 234 84 268 of j.kuijk@ggdijsselland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.