Gezocht: deelnemers Zonneschijntocht

RAALTE – Stichting Zonneschijntocht, voortgekomen uit de RAM, presenteert op zaterdag 5 oktober de 63-ste editie van de jaarlijkse Beaphar/TCR Zonneschijntocht. Ouderen/zieken worden getrakteerd op een ritje door de omgeving. Er is plaats voor 225 deelnemers. Maar nu moeten die nog gevonden worden. Omdat steeds meer ouderen en zieken langer thuis blijven wonen, is het voor de organisatie steeds lastiger geworden om kandidaten te vinden.

“Voorheen zorgden de verpleeg- en verzorgingshuizen daarvoor”, vertellen Annemarie Snijders en Petra Schoonhoven, namens de organisatie. De twee vragen dan ook aan familie en bekenden van ouderen/zieken die mee kunnen met de jaarlijkse tocht om contact op te nemen. “Dan zorgen wij voor de verdere afwikkeling. Het zou echt jammer zijn als thuiswonenden de boot missen.” Naast deelnemers uit het dorp doen uiteraard traditioneel ook veel zieke , invalide ouderen en hulpbehoevenden mee uit de verschillende verpleeg- en verzorgingstehuizen in de gemeente Raalte, zij selecteren intern de deelnemers.

Op zaterdag 5 oktober staan er maar liefst tien rolstoel-taxibussen klaar van TCR. Zo kunnen rolstoelers veilig en comfortabel meedoen aan deze jaarlijkse rit. In totaal 45 particuliere rijders zorgen al naar gelang de omvang van de auto voor plek voor een, twee of drie deelnemers. De rit door Salland begint om 13.30 uur. De snelheid waarmee gereden wordt is zeer gematigd zodat de deelnemers ook kunnen genieten van het uitzicht onderweg. De routes die jaarlijks worden uitgezet bieden altijd vele bezienswaardigheden. De planning is dat rond 15.00 uur alle taxibusjes en auto’s met deelnemers terug zijn in Raalte. Bij De Leeren Lampe wacht iedereen dan een gezellig onthaal. Hapjes en drankjes worden uitgeserveerd en terwijl men daarvan geniet zorgen de Raalter Jongs voor gezelligheid. En die zal vooral bestaan uit bekende Hollandse liedjes en vervlogen jaren. De Zonnetocht wordt tevens begeleid en ondersteund door Soroptimist Club SallAnders Raalte en financieel gedragen door Beaphar, TCR, K2 Reclame, Veldhuis Media, Tobi Ellenbroek Elektro, R&M Kantoor en Design Meubilair en Albert Heijn Raalte.

Aanmelding bij Annemarie Snijders (mob. 06-36 439464, e-mail: annemarie@zonneschijntocht.nl of Petra Schoonhoven, mob. 06-41001862, e-mail: petra@zonneschijntocht.nl. Kijk voor meer informatie op staging2.zonneschijntocht.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.