Home / Sallandcentraal / Gemeente strooit ook in de zomer met zout

Gemeente strooit ook in de zomer met zout

RAALTE – Tijdens de hittegolf van de afgelopen week, heeft de gemeente Raalte besloten om zout op het asfalt te strooien. De hitte zorgde ervoor dat het asfalt aan de banden bleef plakken en met zout kon dit voorkomen worden. Het ging vooral om een weg waar onlangs een nieuwe slijtlaag was aangebracht. Deze weg was nog relatief glad en werd daardoor minder veilig bevonden. De warmte zorgde ervoor dat de bovenste laag van het asfalt smolt, hierdoor ontstond meer kans op schade aan banden en aan de weg zelf.

Lees ook

Grote Clubactie met twaalf verenigingen uit gemeente Raalte

RAALTE – Twaalf verenigingen uit de gemeente Raalte doen mee aan de landelijke Grote Clubactie. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.