Familieopstellingen in Salland

MARIËNHEEM – Annette Jansen Holleboom uit Mariënheem en Henk Jan Kamerbeek uit Arnhem hebben hun krachten gebundeld voor een aantal ‘Familieopstellingen’ in Salland. Het gaat om sessies, waarbij dieper ingegaan wordt op persoonlijke vraagstukken of problemen. Afhankelijk van de hoeveelheid belangstelling vinden die plaats in de praktijk van Annette bij haar woning in Mariënheem of in ’t Natuurlijk Huus in Raalte. De familieopstellingen in Salland zijn gepland op 1 augustus, 5 september en 10 oktober (allemaal van 14.00-18.00 uur).

“Een familieopstelling is een dynamische werkvorm, waarbij niet alleen naar de mens zelf, maar ook naar het totale familiesysteem gekeken wordt”, vertelt Annette. “De basis van je leven wordt immers gevormd door de familie waarbinnen je geboren bent: je ouders, grootouders, broers, zussen, ooms en tantes. Al deze mensen hebben hun stempel gedrukt op jou. Zo kunnen gebeurtenissen van decennia terug nu nog in een familiesysteem doorwerken, vaak volledig onbewust. Voorbeelden hiervan zijn oorlog, misbruik, criminaliteit, uitbuiting, abortus, emigratie, adoptie, het vroegtijdig overlijden van familieleden, depressie, echtscheiding enzovoort. Door deze gebeurtenissen zijn er patronen ontstaan die alle leden van een familie in meer of mindere mate beïnvloeden. Bepaalde verstoringen kunnen nog generaties lang in het familiesysteem aanwezig blijven.”

Annette en Henk Jan worden bij deze opstellingen bijgestaan door representanten. Dat zijn personen die zich beschikbaar stellen om familieleden van een cliënt te representeren. De opgestelde personen zijn dus niet de echte familieleden en het is ook niet nodig dat deze aanwezig zijn. Door een opstelling kunnen onderliggende patronen en/of thema’s zichtbaar gemaakt worden. Per sessie is er ruimte voor vier cliënten en tien representanten.

Voor meer informatie bel naar Annette Jansen Holleboom, tel: 06-12114610 of Henk Jan Kamerbeek, tel: 06-36397674. Voor aanmelden als representant of als vragensteller graag een mailtje sturen naar familieopstellingen.nl@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.