Escaperoom en meer activiteiten bij IJssellinie

WIJHE – De provincie Overijssel heeft een subsidie van 86.949 euro beschikbaar gesteld voor het project IJssel: linie van oorlog en vrede. Ook Stichting IJssellinie, Stichting IJssellandschap en de gemeente Olst-Wijhe dragen financieel bij aan het project. In totaal is er 144.916,41 euro beschikbaar. Het is onder andere de bedoeling om in de komende periode een escaperoom te realiseren in een bunker en diverse bijzondere activiteiten en evenementen te organiseren.

Daarnaast wordt er een LAAC-bunker gerestaureerd en wordt onderzocht hoe niet zichtbare delen van de linie zichtbaar kunnen worden gemaakt. Bij alle projecten staat het verhaal van de IJssellinie centraal. Voorzitter van Stichting IJssellinie, Jacques Duivenvoorden: “Deze projecten brengen de historische en militaire verhalen naar deze tijd. Met de subsidie van de provincie kunnen we een volgende fase in waardoor de IJssellinie nog meer mensen zal aanspreken. Het is mooi om te zien hoe enthousiast er wordt gereageerd. De ideeën zijn in werkgroepen bedacht. Ook de Capellenborg, school voor voortgezet onderwijs in Wijhe, weet ons te vinden. Zij gaan op introductiekamp bij de IJssellinie. En we staan open voor nieuwe initiatieven; mensen met ideeën zijn altijd welkom.” Jaap Starkenburg, directeur-rentmeester Stichting IJssellandschap: “Als eigenaar van de bunkers zijn wij blij dat Stichting IJssellinie nu nog meer ruimte krijgt om het verhaal breder te ontwikkelen en te vertellen. Natuurlijk draagt het ook bij aan de versterking van Landgoed De Haere als geheel.”

Ideeën

Wethouder Anton Bosch vult aan: “Wij vinden het belangrijk dat de IJssellinie van ons allemaal is. Daarom is een deel van de subsidie gereserveerd voor de ondersteuning van ondernemers en organisaties die ideeën hebben voor een project, bijvoorbeeld op het terrein van educatie, sport of cultuur. Het uitgangspunt is dat activiteiten worden georganiseerd voor en door inwoners, ondernemers en andere betrokken partijen. Een heel mooi voorbeeld hiervan is het theaterspektakel Operatie IJssellinie dat in 2017 een groot succes was.”
Ideeën of vragen? Neem dan contact op met Rik Smienk, projectcoördinator IJssellinie via werkplaats@ijssellinie.nl of telefoon 06-12208972.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.