Home / Sallandcentraal / Ekidenloop in Heeten op de schop

Ekidenloop in Heeten op de schop

HEETEN – Na drie edities van de Ekidenloop in Heeten gaat de marathon-estafetteloop, die op zaterdag 21 september weer het startschot vormt van de Ponyweek, op de schop.

Om te beginnen is de starttijd verschoven van 11.00 naar 13.00 uur, waardoor de atleten slechts een dagdeel actief zijn. De organisatie koestert het klassieke karakter van de Ekiden. Dit betekent dat de zes lopers achtereenvolgens 5 km, 10 km, 5 km, 10 km, 5 km en 7,2 km lopen. Als de loop drie volle uren gevorderd is, worden dit jaar voor het eerst alle nog niet gestarte lopers middels een herstart gelijktijdig weggeschoten voor de afsluitende afstand. De deelnamekosten bedragen 30 euro per team.

Een primeur is de mini-Ekiden. Zes Jongens en/of meisjes in de leeftijd tot 15 jaar lopen ieder 2,5 km in estafettevorm. Daarbij bedragen de deelnamekosten 9 euro per team. Het startschot is om 15.00 uur.
De inschrijving is inmiddels geopend. Via mijninschrijving.nl kunnen captains hun teams aanmelden. Meer informatie op www.ekidenheeten.nl.

Lees ook

Het levenswerk van Frits Offenberg

Raaltenaar al vele jaren bezig om volledige geschiedenis van gemeente Raalte en inwoners te documenteren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.