Ekidenloop in Heeten op de schop

HEETEN – Na drie edities van de Ekidenloop in Heeten gaat de marathon-estafetteloop, die op zaterdag 21 september weer het startschot vormt van de Ponyweek, op de schop.

Om te beginnen is de starttijd verschoven van 11.00 naar 13.00 uur, waardoor de atleten slechts een dagdeel actief zijn. De organisatie koestert het klassieke karakter van de Ekiden. Dit betekent dat de zes lopers achtereenvolgens 5 km, 10 km, 5 km, 10 km, 5 km en 7,2 km lopen. Als de loop drie volle uren gevorderd is, worden dit jaar voor het eerst alle nog niet gestarte lopers middels een herstart gelijktijdig weggeschoten voor de afsluitende afstand. De deelnamekosten bedragen 30 euro per team.

Een primeur is de mini-Ekiden. Zes Jongens en/of meisjes in de leeftijd tot 15 jaar lopen ieder 2,5 km in estafettevorm. Daarbij bedragen de deelnamekosten 9 euro per team. Het startschot is om 15.00 uur.
De inschrijving is inmiddels geopend. Via mijninschrijving.nl kunnen captains hun teams aanmelden. Meer informatie op staging2.ekidenheeten.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.