Home / Algemeen / Echtpaar Smook-Koedijk uit Heino zestig jaar getrouwd

Echtpaar Smook-Koedijk uit Heino zestig jaar getrouwd

HEINO – Het echtpaar Smook-Koedijk vierde op 21 juli het zestigjarig huwelijksfeest. Op dezelfde dag werd dhr. Smook 85 jaar.

De twee leerden elkaar kennen op de kermis in Zwolle. Na een verkeringstijd van drie jaar trouwden ze voor de wet in Zwollerkerspel en was de kerkelijke inzegening in Hasselt.

Moeder groeide op op een boerderij/annex timmerbedrijf in een gezin met zeven meiden waar zij de derde was. Ook vader kwam van een boerderij. In een gezin met negen kinderen (zeven meiden en twee jongens) was hij de zevende.

Na het huwelijk betrok het echtpaar het ouderlijkhuis van dhr. Smook. Ze zetten het melkveebedrijf voort van hun vader. In 1995 zijn de twee verhuisd naar Heino. Met heel veel plezier wonen ze hier nog altijd, met dank aan fijne en behulpzame buren.

Uit het huwelijk zijn vijf zoons geboren. Trots zijn de ouders op hun vijf zoons, vijf schoondochters en dertien kleinkinderen (acht kleinzoons en vijf kleindochters). Het echtpaar kreeg afgelopen week bezoek van burgemeester Dadema.

Lees ook

‘Geen zonnepanelen, maar een landgoed’

Ambitieus rood-voor-roodplan moet zorgen voor twaalf woningen en extra natuur aan Hondemotsweg RAALTE/SCHALKHAAR – Alle …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.