Drie jubilarissen samen honderd jaar lid van St. Caecilia

RAALTE – De Raalter muziekvereniging St. Caecilia heeft dinsdag 9 juli, tijdens de laatste repetitie voor de vakantie, drie van haar leden gehuldigd. Samen zijn zij honderd jaar lid van het orkest. Het gaat om Tonnie Korenromp (50 jaar lid) en Wout Lemke en Jurry Rouwenhorst (allebei 25 jaar lid).

Tonnie is vanaf 1 juli 1969 lid van de vereniging. Als jochie van 9 begon hij op de althoorn, maar later stapte hij over op de bariton. In verband met zijn gehoor moest hij stoppen met blazen, maar hij richtte zich daarna op percussie. Inmiddels is hij de drummer van het orkest. Als lid van de beheercommissie verricht hij ook onderhoudswerkzaamheden aan De Klanken. Daarnaast is hij ook als barman actief.
Wout begon in april 1994 als tamboer bij de drumfanfare. Vervolgens startte hij als (bariton)saxofonist bij het orkest, waarvan hij sinds 2006 voorzitter is. Samen met nog een aantal muzikanten spant hij zich in om jeugd naar de vereniging te krijgen en om een jeugdorkest van de grond te krijgen. De naam is er al: het ‘Yoooooooo’- orkest. Hij houdt zich ook al vele jaren bezig met reparatie en revisie van blaasinstrumenten
Jurry begon in 1994 als lid van het orkest, eerst op trompet, maar inmiddels op de bugel. Ook toen hij enkele jaren met zijn gezin in Saudi-Arabië woonde, bleef hij betrokken bij de vereniging. Na zijn terugkomst zette hij zich gedurende twaalf jaar als voorzitter/penningmeester in voor St. Caecilia.

Op de foto de drie jubilarissen met hun partner cq dochter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.