Feestweekend Lierderholthuis: “Saamhorigheid maakt het feest uniek”

Met tweewielerrace in plaats van groot gemotoriseerd vermaak

LIERDERHOLTHUIS – ‘100% Hollands’ is het thema van het Feestweekend Lierderholthuis dat dit jaar plaats vindt van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli. Dennis Hilgenkamp, lid van de feestcommissie, hoopt op een extra feestelijk tintje.

“Het gaat op dit moment nog redelijk goed met de Nederlandse voetbaldames. Het zou mooi zijn als ze de finale halen. Die is zondagmiddag om 17.00 uur. Dan kunnen we die mooi met elkaar bekijken. We gaan er een groot scherm voor regelen.”

Het feest heeft zijn vorm gevonden. Enorme programma-technische wijzigingen zijn er niet. “Op vrijdagavond hebben we dit jaar geen band, maar de Nederlandstalige zanger Leon Kruitbosch en DJ Pascal. We koppelen er ook een karaokegebeuren aan. De teams die meedoen aan de zeskamp op zaterdag kunnen daarmee extra punten winnen.”

En dan is er nog de nieuwe invulling van het zondagmiddagprogramma. “Dat is telkens een dingetje. We organiseren vaak iets met motoren. We hadden eerder bijvoorbeeld een autorodeo en een trekkertrek. De huur van zo’n sleepwagen kost echter veel geld en er worden hoge vergunningseisen gesteld. Bovendien heb je ook te maken met steeds strenger wordende milieuregels. Daarom hebben we ingestoken op iets laagdrempeligs: de Race van Lierderholthuis. Alles op twee wielen tot en met 50 cc kan meedoen: fietsen, brommers, solexen, scooters, noem het maar op. En deelname is gratis. Het circuit loopt ook nog eens door de tent en maakt daarna een rondje richting het Lierderbroek. Je kan je op de dag zelf nog opgeven.”

Beste party
Verder draait het feest ‘hartstikke mooi’, zo meldt Dennis. “We hebben elke keer een positief resultaat. We zijn natuurlijk geen commerciële organisatie; winst maken is geen doelstelling, maar we proberen wel elk jaar een leuk bedrag over te houden zodat we in 2021, als we de honderdste editie van het Feestweekend Lierderholthuis hebben, een beste party kunnen organiseren. Het programma staat. Dit jaar hebben we op zaterdag Heel Lierderholthuis Bakt. Dat loopt goed, bij de zeskamp op zaterdag is het meestal druk, de aansluitende dorpsbarbecue draait ook goed. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor de zaterdagavond, alhoewel je wel een beetje afhankelijk bent van het weer. En op zondagochtend hebben we de bingo. Ook die is altijd zo goed als uitverkocht. Eigenlijk is alleen de zondagmiddag lastig. Je moet dan telkens iets verzinnen dat veel mensen aanspreekt.”

Uitstraling
“Wat ons feest uniek maakt? Dat is dan denk ik toch de saamhorigheid hier. Neem bijvoorbeeld de straatversiering. Jaren geleden was het enthousiasme wat minder, maar nu doen steeds meer mensen mee en de versieringen worden alleen maar bonter en mooier. We zijn een echt dorpsfeest, maar zeker wel een met een uitstraling naar de regio.”

Het programma van het Feestweekend Lierderholthuis begint vrijdagmiddag om 12.00 uur met een patatje voor de schooljeugd. Aansluitend mogen ze hutten bouwen. Om 19.00 uur begint de optocht door het dorp en wordt de kermis officieel geopend. Om 20.00 uur volgt de Hollandse Quiz met aansluitend een feestavond met medewerking van zanger Leon Kruitbosch en muziek van DJ Pascal.

Zeskamp
Het programma gaat zaterdag om 10.00 uur verder met CupCakeCup (voor kinderen) en om 10.15 uur het hutten bouwen. Om 11.00 uur start Heel Lierderholthuis Bakt. Om 12.30 uur begint de dorpslunch, waarna verschillende buurt-, vrienden- en familieteams met elkaar de strijd aangaan bij de zeskamp (die ook in het teken staat van 100% Hollands). Rond 15.00 uur start de nazit met een varken aan ’t spit en een veiling van mooie en ludieke dorpskavels. Een uurtje later begint het rad van fortuin rondjes te draaien. ’s Avonds om 21.00 uur volgt een feestavond met medewerking van de formatie Lekke Band. Dat betekent ongecompliceerde, feestelijke rockcovers en -bewerkingen van bekende hits. Feest DJ Marcel staat achter de draaitafels.

Livin’ Room
Zondag om 9.00 uur volgt een kerkdienst in de tent. Om 11.00 uur begint de jaarlijkse bingo. Vanaf 13.00 uur kan iedereen meedoen met Buurmans Brommerrit (zie kader). Om 13.30 uur begint de Race van Lierderholthuis. Aansluitend is er muziek op het terras van de semi-akoestische rockcoverband Livin’ Room. Vanaf 18.00 uur neemt DJ Jasper Esman plaats achter de draaitafels. Hij draait door tot in de kleine uurtjes.

De entree is het hele weekend gratis met uitzondering van de zaterdagavond. Dan wordt er 10 euro gevraagd. Zie verder staging2.feestweekendlierderholthuis.nl.

Foto: Lekke Band is zaterdagavond te zien en te horen tijdens het Feestweekend Lierderholthuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.