CDA en VVD: ‘Geld Rijksregeling drugsafval snel naar gedupeerden’

ZWOLLE – Begin juli werd bekend dat er vanuit het Rijk een regeling komt die schade door drugsafvaldumpingen voor 100 procent vergoedt. Daartoe wordt jaarlijks 1 miljoen vrij gemaakt. De fracties van CDA en VVD zijn blij met deze ontwikkelingen en willen weten hoe particulieren in Overijssel aanspraak kunnen maken op vergoeding uit de regeling. Want dat geld moet snel naar de gedupeerden, zo vinden ze.

In Overijssel hebben beide fracties vanwege het hoge aantal drugsdumpingen de afgelopen jaren en de enorme kosten voor landeigenaren, het initiatief genomen om te komen tot een tijdelijke compensatieregeling. Deze zou gelden tot het moment dat het Rijk weer met een programma zou komen. De fracties willen ook weten of hier nu compensatie voor komt vanuit het Rijk. Daarnaast willen zij een overzicht van alle locaties van drugsdumpingen in Overijssel van de afgelopen twee jaar. Dit om in kaart te brengen hoe groot het probleem is in Overijssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.