Bosfeest bewijst dat je prima op twee gedachten kunt hinken

ELSHOF – Ooit begonnen als een examenfuif heeft het Bosfeest in de buurtschap Elshof jaren geleden al een volwaardige plaats op de Sallandse evenementenkalender veroverd. Net als in de sportwereld is het dan zaak om je plaats aan de top te behouden. De vrijwilligers van het Bosfeest hebben wat dat betreft hun heilige graal gevonden. “Noem het op twee gedachten hinken. Noem het de gulden middenweg, maar het feit is dat we dé manier hebben gevonden om jong en oud met elkaar te verbinden”, stellen voorzitter Koen Temmink en bestuurslid Bas Lipman.

In het verleden stond het Bosfeest bekend om de stevige rock en daar is eigenlijk niet veel aan veranderd. “We zullen onze roots nooit vergeten, maar het gaat nu niet meer alleen om de knetterharde rockmuziek. We gaan met de tijd mee, willen zeker ook de jeugd aanspreken en dat betekent een breder repertoire.” Om het wat concreter te maken: het podium wordt dit jaar bezet door de band Straight on Stage die tussen 21.00 en 02.00 uur drie sets met rock-klassiekers ten gehore brengt. Het gaat om vijf jonge kerels die muziek spelen uit de tijd dat hun vaders hun moeders nog moesten leren kennen. En dat doen ze met een passie en bevlogenheid alsof ze die tijd zelf hebben meegemaakt. Hetzelfde is van toepassing op de band in het voorprogramma: Dawn of Day. In de momenten dat de band van een welverdiende pauze geniet, komt een DJ aan bod. “Het is de mix waarmee we zowel de ouwe rockers als de jongeren kunnen aanspreken. Misschien dat we zelfs drie generaties op het terrein gaan aantreffen”, blikken de twee alvast vooruit naar het Bosfeest van dit jaar dat zaterdag 13 juli op het programma staat en volgens de heren 100% eikenprocessierupsvrij is.

Farmstacle Run

Het is voor de organisatie, die ook bestaat uit zowel twintigers als mannen van het eerste uur, ieder jaar weer zoeken naar een geschikte datum. Dat lijkt dit jaar prima gelukt. De enige concurrentie komt misschien van de Farmstacle Run die een dag later in Heino op het programma staat. “De echte sportieve tijgers komen natuurlijk eerst naar het Bosfeest om een aantal uurtjes later fris en fruitig door de modder te banjeren en over obstakels te klimmen. Of om de alcohol er een beetje uit te zweten. Misschien moeten ze het Bosfeest volgend jaar maar benoemen als het eerste obstakel”, lachen Temmink en Lipman.

Bang om ietsje smerig te worden, is het publiek van het Bosfeest namelijk niet. “We hebben in het verleden wel eens slecht weer gehad en dan blijft een groot deel gewoon in de regen naar de band kijken en luisteren. Dat is toch wel het speciale gevoel dat je bij dit feestje krijgt. En dat geldt zeker ook voor de plek in het bos waarover we dankzij de familie Brilleman al jaren kunnen beschikken. En voor de autobanken die her en der zijn geplaatst om het sfeertje van vroeger op te roepen. Nu noemen ze het loungebanken”, aldus het duo dat zeker ook de dames wil uitnodigen. “Vorig jaar hadden we al een shotjesbar, maar dat wordt dit jaar een echte cocktailbar. Zo moet je blijven vernieuwen.”

Foto: Straight on Stage

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.