Beweegdiploma aan 175 fanatieke kinderen uitgedeeld in Tijenraan

RAALTE – Op woensdagmiddag 3 juli was sporthal Tijenraan het middelpunt van een groot beweegfeest. Ruim 175 kleuters ontvingen hun Beweegdiploma uit handen van wethouder Dennis Melenhorst en de nieuwe directeur Sportbedrijf Raalte Henry Bronkhorst. In totaal zijn er dit schooljaar maar liefst 312 Beweegdiploma’s door Sportbedrijf Raalte uitgedeeld aan de leerlingen van de basisscholen waar een combinatiefunctionaris/vakleerkracht aan groep 2 de gymlessen geeft. Binnen het Beweegdiploma komen alle basisvormen van bewegen aan de orde.

De kleuters die het Beweegdiploma ontvangen komen van basisscholen de Bolster, de Korenbloem, de Vogelaar, Brede School Kwintijn en de Linderte uit Raalte, de Springplank en de Gouden Emmer uit Heino, St. Antoniusschool uit Mariënheem, Bernadetteschool uit Heeten, Esmoreit uit Luttenberg en Gerardus Majellaschool uit Broekland.

Beweegdiploma voor motorische ontwikkeling

In het afgelopen half jaar hebben de kinderen tijdens de gymlessen samen met de combinatiefunctionaris vaardigheden zoals balanceren, mikken, rollen, zwaaien, stuiteren met een bal en hinkelen geoefend. Alle kleuters lieten zien dat ze grote vorderingen hebben gemaakt en deze onderdelen goed beheersen. Daarmee behaalden zij hun Beweegdiploma, onder het toeziend oog van vele trotse ouders op de tribune.

De lessen voor het Beweegdiploma maken sinds drie jaar onderdeel uit van de gymlessen van de combinatiefunctionarissen, omdat de grootste motorische ontwikkeling bij kinderen plaatsvindt tussen de 2 en 6 jaar. Als kinderen vanaf 2 jaar veel en gevarieerd bewegen, leren zij hun lichaam goed te gebruiken en ontwikkelen zij de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het voor hen in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en beter uit te voeren. De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via de beweeglessen kunnen ze overal toepassen, ongeacht of ze gaan hockeyen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.