Activiteitendag op erf Bij Tjoonk

DEVENTER – Leerwerkbedrijf Bij Tjoonk in Deventer vormt op zaterdag 20 juli de locatie voor een activiteitendag. De organisatie is in handen van Stichting Vrienden van Bij Tjoonk en er is van alles te doen en te vinden voor jong en oud. Daarnaast wordt die dag ook de eerste paal geslagen voor de nieuwe potstal.

Tijdens de activiteitendag kunnen de bezoekers kennismaken met Bij Tjoonk. Er is een markt, er zijn workshops en er worden lezingen gegeven, onder andere over het bedrijf zelf, over de familielandgoederen Het Bannink en Leuvenum en het opstarten van een woonvorm voor mensen met een beperking. Bij Tjoonk is een initiatief van Marleen Spikker-Vrielink, geboren en getogen Wesepenaar, en Jeroen Spikker. Op het leer-werkbedrijf krijgen tien mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door een beperking, de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen en vaardigheden aan te leren. Het doel van de dag is bekendheid genereren voor het leer-werkbedrijf; daarnaast wil de stichting geld inzamelen voor de bouw van de nieuwe potstal die met hulp van de deelnemers van Bij Tjoonk gerealiseerd zal worden. Door dit bouwproject aan te gaan samen met deze deelnemers maakt het bedrijf meerkosten ten opzichte van reguliere bouw door een aannemer. De stichting zet zich in om dit verschil te financieren. Het programma duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Bij Tjoonk is te vinden aan de Rodijksweg 9a in Deventer. Voor meer informatie zie bijtjoonk.nl of bijtjoonk.nl/vriendenvan/. Bij Tjoonk heeft nog plek voor nieuwe deelnemers. Geïnteresseerden zijn van welkom om een kijkje te komen nemen. Bovendien kan men een plankje bijdragen aan het bijzondere bouwproject.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.