Zestiende editie van Kunst van Hier tot Ginder

OKKENBROEK – Op zondag 9 en maandag 10 juni vindt de zestiende editie van ‘Kunst van Hier tot Ginder’ plaats. De deelnemers aan deze 32 kilometer lange fietstocht door het Sallandse landschap komen onderweg langs diverse locaties met beeldende kunst en theater. Het hart én startpunt van de route is Okkenbroek. Voor gezinnen met kleine kinderen is er een verkorte route van 17 km.

Dit jaar komen de deelnemers onder andere langs een biologische melkveehouder, een biologische schapenhouder, een houtzagerij, Klooster Nieuw Sion en natuurlijk Okkenbroek met ook de ijsbaan als locatie. De route van 32 kilometer voert door het buitengebied van de gemeente Deventer en Raalte; door de dorpen Okkenbroek, Lettele en buurtschappen de Hooge Wegen, Averlo, Frieswijk en Linde. Professionele beeldend kunstenaars maken speciaal voor de locatie nieuw werk. Dit jaar realiseert Marcelle Hilgers het project ‘Wat Bint’, waarin aardappels de hoofdrol spelen. Bram Wouters maakt een installatie die refereert aan de geschiedenis van klooster Sion. Sanja Medic presenteert een voorstelling in de stal van de Melkbrouwerij en de deelnemers kunnen onderweg ook een bezoek brengen aan de klantenservice van de niet bestaande supermarkt: ‘Superland’ en komen langs Checkpoint Henry en Duo Kaos. Verder is er muziek en korte voorstellingen van het amateurtheater in Okkenbroek.

Programmaboekje

Bezoekers kunnen echter ook op elk willekeurig punt van de route starten. Op iedere locatie is het programmaboekje gratis te verkrijgen. Met onder meer de route, informatie over de speeltijden van de voorstellingen, achtergrondinformatie over de kunstenaars en hun werk etc. Voorafgaand aan het weekend is het programmaboekje verkrijgbaar bij onder meer: Nooit Gedacht in Okkenbroek, Kunstenlab, Cultuurhuus/ infopunt: Bathmen en de VVV’s in Deventer en Holten.
De deelnemende locaties zijn beide dagen geopend van 10.30 tot 17.30 uur. Deelname aan de Kunstfietsroute (bezoekers zijn meerdere dagen welkom) kost 5 euro p.p. (inclusief consumptie), kinderen en jongeren tot en met 16 jaar fietsen gratis mee. De organisatie is in handen van Stichting Kunst van hier tot Ginder Okkenbroek en Kunstenlab.
Voor het volledige programma: https://staging2.kunstvanhiertotginder.nl/

De deelnemers aan kunstfietsroute Kunst van Hier tot Ginder komen onder andere dit kunstwerk van Tim Hoefnagels tegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.