Home / Uncategorized / Zaaien, oogsten en ontmoeten met Samen Leefbaar Mariënheem

Zaaien, oogsten en ontmoeten met Samen Leefbaar Mariënheem

Mariënheem staat deze zomer op de kaart, want het gehele dorp wordt versierd met onder meer vele zonnebloemen. Tijdens  verschillende activiteiten is er kans elkaar te ontmoeten, gezelligheid staat daarbij voorop. Heerlijk genieten van de prachtige zomerweken. Iedereen is van harte welkom in het mooie Mariënheem!

Zomerprogramma

De rode draad van het zomerprogramma is muziek. Iedere zondag is er een inloop om 10.30 uur. Een kopje koffie of thee staat klaar en er is muziek van 11.00 tot 12.00 uur in de kerk in Mariënheem. Voor de planning van alle artiesten kijk op de website: www.marienheemonline.nl. Naast dit muziekspektakel is er iedere woensdagmiddag om 14.00 uur de gelegenheid om met een gids door de sfeervolle bloemenzee van Mariënheem te wandelen. Op 13 juli en 24 augustus kan men creatief bezig zijn met bloemen. Hiervoor is opgave nodig.

Het programma begint op 13 juli en de grote afsluitende activiteit zal plaatsvinden op 25 augustus.  Programmaonderdelen zijn vrij toegankelijk voor iedereen en als entree wordt een vrije gift gevraagd.

Zonnebloemen

Iedereen in het dorp heeft de mogelijkheid gekregen om zonnebloemen te planten. Een heleboel buurten zijn enthousiast bezig gegaan om een mooie plek in de straat te vinden voor deze zonnebloemen. Ze zullen in volle bloei zijn wanneer het zomerprogramma plaats zal vinden. In het parochiebosveld is de levensloop van Mariënheem uitgebeeld en het veldje is netjes aangekleed met bloemen. Verder zijn er veel extra bloembakken die Mariënheem kleuren zal met bloemen. Het is gezellig rondwandelen. Op deze manier staat Mariënheem in het zonnetje.

Doel

Samen Leefbaar Mariënheem heeft als doel om jaarlijks in de winter en zomerperiode diverse activiteiten te organiseren voor inwoners van Mariënheem, in samenwerking en verbinding met het dorp.

Een aantal data op rij

Muziek op zondag. Muziek in een sfeervolle zomerse aankleding met ontmoeting voor iedereen. Iedere zondag is er een inloop om 10.30 met een kopje koffie of thee en is er muziek van 11.00 tot 12.00 uur in de kerk in Mariënheem. Er wordt een vrije gift gevraagd.

Het zijn de volgende muzikanten die voor het nodige plezier zorgen:

14 juli Het Mannenkoor Germania uit Heeten zorgt voor sfeervol zomerse klanken en meezingnummers.
21 juli Simon Koopman (piano) en Inge Doeleman (zang), beide studeren ze aan het voortgezet onderwijs en zijn ze lid van de bigband van het Meander College. Ze verzorgen vakantiemuziek met onder andere “I can’t make you love me” van Bonnie Raitt en “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij.
28 juli Marvelous is het duo Marleen Rodijk (Mariënheem) en Mariëlle Verhoef (Luttenberg). Samen brengen ze leuke covers en luisterliedjes ten gehore.
4 augustus Organist Caspar Rodijk uit Mariënheem met orgelspel en een demonstratie over het orgel.
11 augustus Echoes of the Heart met verfrissende meerstemmigheid in het optreden.
18 augustus Mia Kogelman, klarinettist (Mariënheem) en Laura Troost, pianist (Rijssen) spelen klassieke stukken van onder andere C. Debussy, A. Mozart en J.Brahms
25 augustus Met als afsluiting van het zomerprogramma Eat and Meet Music

1. Viering in het bos/kapel van 10.30 tot 11.30

2. Brunch van 11.30 tot 13.30

met muziekhandel Droog met Herman Koenjer uit Mariënheem

en activiteit voor kinderen


Wandeling met gids
. Naast dit muziekspektakel is er iedere woensdagmiddag om 14.00 een gids, die geïnteresseerde wandelaars door de sfeervolle bloemenzee van Mariënheem begeleidt. Er wordt stilgestaan bij hoe Mariënheem zo geworden is. Na het wandelen is er de gelegenheid een kop koffie te drinken.

Het startpunt is Nijverdalseweg 32 (achter de kerk).

 

17 juli Wandelen met gids Ben Groote Schaarsberg
24 juli Wandelen met gids Harry Bloo en Ben Groote Schaarsberg
31  juli Wandelen met gids Herman Baack
7 augustus Wandelen met gids Johan Schrijver
14 augustus Wandelen met de gidsen van de rolwandelclub; Diny Schrijver, Annie Achterhoek en Ine Huis in ‘t Veld
21 augustus Wandelen met gids Ed Penninks

Lees ook

Terrassen in Raalte gisteren weer open – sfeerimpressie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.