Zaaien, oogsten en ontmoeten met Samen Leefbaar Mariënheem

  Mariënheem staat deze zomer op de kaart, want het gehele dorp wordt versierd met onder meer vele zonnebloemen. Tijdens  verschillende activiteiten is er kans elkaar te ontmoeten, gezelligheid staat daarbij voorop. Heerlijk genieten van de prachtige zomerweken. Iedereen is van harte welkom in het mooie Mariënheem!

  Zomerprogramma

  De rode draad van het zomerprogramma is muziek. Iedere zondag is er een inloop om 10.30 uur. Een kopje koffie of thee staat klaar en er is muziek van 11.00 tot 12.00 uur in de kerk in Mariënheem. Voor de planning van alle artiesten kijk op de website: staging2.marienheemonline.nl. Naast dit muziekspektakel is er iedere woensdagmiddag om 14.00 uur de gelegenheid om met een gids door de sfeervolle bloemenzee van Mariënheem te wandelen. Op 13 juli en 24 augustus kan men creatief bezig zijn met bloemen. Hiervoor is opgave nodig.

  Het programma begint op 13 juli en de grote afsluitende activiteit zal plaatsvinden op 25 augustus.  Programmaonderdelen zijn vrij toegankelijk voor iedereen en als entree wordt een vrije gift gevraagd.

  Zonnebloemen

  Iedereen in het dorp heeft de mogelijkheid gekregen om zonnebloemen te planten. Een heleboel buurten zijn enthousiast bezig gegaan om een mooie plek in de straat te vinden voor deze zonnebloemen. Ze zullen in volle bloei zijn wanneer het zomerprogramma plaats zal vinden. In het parochiebosveld is de levensloop van Mariënheem uitgebeeld en het veldje is netjes aangekleed met bloemen. Verder zijn er veel extra bloembakken die Mariënheem kleuren zal met bloemen. Het is gezellig rondwandelen. Op deze manier staat Mariënheem in het zonnetje.

  Doel

  Samen Leefbaar Mariënheem heeft als doel om jaarlijks in de winter en zomerperiode diverse activiteiten te organiseren voor inwoners van Mariënheem, in samenwerking en verbinding met het dorp.

  Een aantal data op rij

  Muziek op zondag. Muziek in een sfeervolle zomerse aankleding met ontmoeting voor iedereen. Iedere zondag is er een inloop om 10.30 met een kopje koffie of thee en is er muziek van 11.00 tot 12.00 uur in de kerk in Mariënheem. Er wordt een vrije gift gevraagd.

  Het zijn de volgende muzikanten die voor het nodige plezier zorgen:

  14 juliHet Mannenkoor Germania uit Heeten zorgt voor sfeervol zomerse klanken en meezingnummers.
  21 juliSimon Koopman (piano) en Inge Doeleman (zang), beide studeren ze aan het voortgezet onderwijs en zijn ze lid van de bigband van het Meander College. Ze verzorgen vakantiemuziek met onder andere “I can’t make you love me” van Bonnie Raitt en “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij.
  28 juliMarvelous is het duo Marleen Rodijk (Mariënheem) en Mariëlle Verhoef (Luttenberg). Samen brengen ze leuke covers en luisterliedjes ten gehore.
  4 augustusOrganist Caspar Rodijk uit Mariënheem met orgelspel en een demonstratie over het orgel.
  11 augustusEchoes of the Heart met verfrissende meerstemmigheid in het optreden.
  18 augustusMia Kogelman, klarinettist (Mariënheem) en Laura Troost, pianist (Rijssen) spelen klassieke stukken van onder andere C. Debussy, A. Mozart en J.Brahms
  25 augustusMet als afsluiting van het zomerprogramma Eat and Meet Music

  1. Viering in het bos/kapel van 10.30 tot 11.30

  2. Brunch van 11.30 tot 13.30

  met muziekhandel Droog met Herman Koenjer uit Mariënheem

  en activiteit voor kinderen


  Wandeling met gids
  . Naast dit muziekspektakel is er iedere woensdagmiddag om 14.00 een gids, die geïnteresseerde wandelaars door de sfeervolle bloemenzee van Mariënheem begeleidt. Er wordt stilgestaan bij hoe Mariënheem zo geworden is. Na het wandelen is er de gelegenheid een kop koffie te drinken.

  Het startpunt is Nijverdalseweg 32 (achter de kerk).

   

  17 juliWandelen met gids Ben Groote Schaarsberg
  24 juliWandelen met gids Harry Bloo en Ben Groote Schaarsberg
  31  juliWandelen met gids Herman Baack
  7 augustusWandelen met gids Johan Schrijver
  14 augustusWandelen met de gidsen van de rolwandelclub; Diny Schrijver, Annie Achterhoek en Ine Huis in ‘t Veld
  21 augustusWandelen met gids Ed Penninks

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.