Werkzaamheden N35 zorgen in juli voor veel hinder

SALLAND – Van maandag 1 juli 06.00 uur tot maandag 5 augustus 06.00 uur voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de N35 en op de parallelwegen tussen Raalte en Wierden. Dit leidt tot veel verkeershinder, waarschuwt Rijkswaterstaat.

In deze periode is steeds een deel van de autoweg N35 tussen Raalte en Wierden afgesloten. Het verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en verminderde bereikbaarheid van de regio’s Twente en Salland.

De regionale omleidingsroutes hebben een beperkte capaciteit, waardoor er grote kans is op vertraging. De extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten. De omleidings- en adviesroutes zijn aangegeven op borden boven en naast de weg. Rijkswaterstaat zet extra weginspecteurs in om eventuele incidenten snel te kunnen afhandelen.

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt door geluiddempend asfalt en plaatst glasbolreflectoren in de weg en reflectorschildjes en paaltjes in de berm om de rijbaanscheiding duidelijker te maken en te voorkomen dat weggebruikers via de berm naar de parallelweg rijden.

Afsluiting parallelwegen én hoofdrijbaan N35 tussen Mariënheem en Nijverdal:
– Van maandag 1 juli 06.00 uur tot zaterdag 6 juli 06.00 uur: de zuidelijke parallelweg is afgesloten.
– Van maandag 8 juli 06.00 uur tot zaterdag 13 juli 06.00 uur: de noordelijke parallelweg is dicht van.
– Van maandag 15 juli 06.00 uur tot maandag 5 augustus 06.00 uur: de N35 is in beide richtingen afgesloten vanaf de parallelweg na de spoorwegovergang bij Mariënheem tot de Grotestraat in Nijverdal.Afsluiting N35 tussen Mariënheem en Nijverdal (inclusief Salland-Twentetunnel):
– Van maandag 22 juli 06.00 uur tot vrijdag 2 augustus 06.00 uur: de N35 is vanaf de parallelweg na de spoorwegovergang bij Mariënheem tot en met de Salland-Twentetunnel in Nijverdal volledig afgesloten in beide richtingen.

Afsluiting N35 tussen Mariënheem en Wierden
– Van maandag 22 juli 06.00 uur tot donderdag 25 juli 22.00 uur: de N35 is vanaf de parallelweg na de spoorwegovergang bij Mariënheem tot en met de kruising met de N350 in beide richtingen afgesloten. De noord-zuidverbinding, de N347, vanaf en door Nijverdal, Hellendoorn en Rijssen blijft beschikbaar.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om met het openbaar vervoer of, voor kortere ritten, de fiets te pakken. Wie wel de weg op moet, kan te maken krijgen met flinke vertragingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.