Home / Sallandcentraal / Weekend lang Boeren Beleving in Salland

Weekend lang Boeren Beleving in Salland

RAALTE – Salland Boert en Eet Bewust haakt in het weekend van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni aan bij het landelijke evenement De Boeren Beleving. Op diverse boerderijen zijn er die dagen speciale activiteiten; van workshops tot picknicks, van ontdekkingstochten tot rondleidingen. Alles draait om het op gang brengen van de dialoog tussen boeren en burgers. Boeren nemen de tijd voor het beantwoorden van vragen en het vertellen van hun verhaal.

“Het gesprek aangaan met de omgeving is altijd het uitgangspunt van Boert Bewust geweest, dit evenement sluit daar heel mooi op aan”, vertelt Heleen van Beek, coördinator Salland Boert en Eet Bewust. “Door met elkaar te praten, begrijp je elkaar beter en ontstaat meer begrip voor elkaars leefwereld. Daar is behoefte aan. Tijdens De Boeren Beleving ervaren bezoekers het werk op de boerderij en horen boeren en tuinders hoe consumenten denken over het boerenleven.”
Tot de deelnemers behoren de Achtermaate in Luttenberg; melkveebedrijf Haarman in Heeten; melkveebedrijf Linthorst in Heeten; melkveebedrijf Hekkert in Heino; Herman en Jan Menkveld uit Wijhe; vleesveebedrijf Limousin Oost (familie Hietberg) in Wijhe; Piggy’s Palace (familie Stegink) in Bathmen; melkveebedrijf Erve ’t Kampink (familie Bos) in Deventer; Melkveebedrijf van Beek in Diepenveen en Buitengewoon in Luttenberg. Voor een overzicht van alle activiteiten zie www.sallandboerteneetbewust.nl/boerenbeleving of facebook.com/SallandBoertenEetBewust.

Lees ook

Natuurmomenten: Het verborgen meer

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.