Jeugd in Olst-Wijhe zoekt naar waterbeestjes

OLST/WIJHE – IVN-afdeling de Grutto Olst-Wijhe haakt op zaterdag 15 juni aan bij de jaarlijkse IVN-Slootjesdagen voor de jeugd. Van 13.00 tot 14.30 uur mogen kinderen van 4 tot en met 12 jaar bij het Infocentrum in Den Nul met schepnetjes vissen naar waterbeestjes.

Met een goede sleep door het water kunnen ze allerlei soorten waterbeestjes vangen. Denk aan visjes, kevertjes, larven en slakjes. De deelnemers zoeken de namen van deze waterbeestjes op en zetten aan het eind van de excursie de beestjes weer terug in het water. De kinderen mogen zelf een schepnetje en een witte bak of emmertje meenemen, maar ook De Grutto zorgt voor een aantal schepnetjes.

De deelnamekosten bedragen 2,50 euro. Kinderen van 4 tot en met 6 jaar en kinderen zonder zwemdiploma graag onder begeleiding van een ouder. Er kunnen maximaal twintig kinderen meedoen. Aanmelding bij Michiel Faber via: jeugd@ivn-wijhe-olst.nl. Graag met vermelding van het aantal kinderen, de namen, leeftijden en telefoonnummers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.