Home / Sallandcentraal / Visie Centrumontwikkeling Heino

Visie Centrumontwikkeling Heino

HEINO – Een versterking van het economisch en ruimtelijke functioneren van het centrum van Heino is waar de visie Centrumontwikkeling Heino zich op richt. Het projectteam Hart van Heino heeft deze visie opgesteld. Op donderdag 4 juli gaat de gemeenteraad met het projectteam in gesprek over de door hun opgestelde visie en de uitvoering ervan.

De visie is een vervolg op de in 2017 gesloten ‘RetailDeal’ door de gemeente Raalte en de provincie Overijssel. Onder voorzitterschap van Arnoud Wierdsma ging het projectteam aan de slag. Het projectteam wordt gevormd door afgevaardigden van Plaatselijk Belang Heino, Heino Aktief, de Winkeliersvereniging Heino en de gemeente. Via een interactief traject werd met een groot aantal inwoners, ondernemers en toeristen van Heino gesproken over de gewenste toekomst van het centrum.

Regionale ontwikkeling en positionering

Centraal stond de regionale ontwikkeling en positionering van het centrum van Heino tot 2024, zodat de koopkracht behouden blijft en de toestroom van lokale en regionale consumenten wordt versterkt. Met andere woorden: “Wat is goed, wat kan beter en hoe houden we Heino in de nabije toekomst gastvrij en leefbaar.”

Kwalitatieve versterking

De conclusie: Heino heeft het qua centrum voor 75 procent heel aardig voor elkaar, maar her en der heeft het nog kwalitatieve versterking nodig. Belangrijke onderdelen zijn een compacter
winkelgebied, verbetering van de sfeer en de verkeersveiligheid. Heino is op dit moment een boodschappendorp. Het plan is om er ook een aantrekkelijk recreantendorp van te maken. Hierbij wordt onder andere ingezet op de bij Marketing Salland in ontwikkeling zijnde ‘Slingers van Salland’, vijf fietsroutes van in totaal 200 kilometer die de parels in Salland thematisch verbinden.

Nauwe samenwerking met gemeente Raalte

Arnoud Wiersma: “De afstemming met de gemeente verloopt zeer constructief. Twee specialisten van de gemeente nemen als adviseur deel aan het projectteam en zijn dus heel nauw betrokken bij de visievorming. Samen zijn we op dit moment met derden in overleg voor ondersteunende budgetten voor de uitvoering van visie.”

Op 4 juli vindt vanaf 19.30 uur een Rond-de-tafel-bijeenkomst over de Centrumontwikkeling Heino plaats. Deze bijeenkomst is openbaar en dus voor iedereen toegankelijk. De agenda en de visie zijn vanaf 20 juni te vinden via de gemeentelijke website.

Lees ook

December-editie Soepcafé Annahuis gecanceld

RAALTE – Het soepcafé in het Annahuis, dat gepland stond op vrijdag 10 december, gaat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.