Vervanging hekwerk stelling en staart van Molen de Leeuw gestart

LETTELE/OUDE MOLEN – Het hekwerk van de stelling en de staartbalk van Windkorenmolen De Leeuw in Lettele/Oude Molen worden momenteel vervangen. Het hout is dusdanig verweerd, dat vervanging noodzakelijk is om de veiligheid van de molen te kunnen waarborgen.

Voor de vervanging van het hekwerk op de stelling heeft de Stichting Windkorenmolen de Leeuw met succes een beroep gedaan op het Molenfonds. Uit dit fonds is een bedrag van 10.000 euro toegewezen aan dit project. Het totale bedrag dat met deze vervanging van het hekwerk en die van de staart gemoeid is, omvat bijna het drievoudige. Het andere deel wordt gefinancierd met eigen middelen, bijdragen van donateurs en sponsoren en de bedragen die door de vrijwilligersgroep ‘Vrienden van de Molen’ worden bijeengebracht met de verkoop van pannenkoeken, oliebollen, molenkoeken, thee, koffie en dergelijke bij de diverse festiviteiten rond de molen of op locatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.