Veertiende editie van Goede Maatjes

RAALTE – Op zaterdag 15 juni vindt de veertiende editie van het korenfestival Goede Maatjes met Raalte plaats. Zes koren en de Bigband van het Carmel College Salland treden op in het centrum van Raalte. De koren zijn MuSing uit Raalte, Met Hart en Smart uit Nijverdal, VocalTime uit Hellendoorn, Just4Fun uit Nieuw Heeten, Palet uit Luttenberg en natuurlijk de Roalter Jong’s uit Raalte.

De Activiteitencommissie van het ROV tekent dit jaar voor de organisatie van het festival, ondersteund door de nodige knowhow van de Roalter Jong’s. Het hoofdpodium staat op De Plas en de overige podia zijn te vinden bij Echte Bakker Jorink, Brasserie de Haenehof en bakkerij Van der Most/Zuiderbuur.

Wethouder Jacques van Loevezijn verricht om 12.00 uur de officiële opening van deze muziekdag. Dat gebeurt bij de Gouverneur onder het genot van Korenwijn en haring, gesponsord door Vistraiteur Roescher. Naast optredens van de deelnemende koren, komen de bezoekers van het Raalter centrum die middag ook dansgroep VforVigilant tegen. Deze groep heeft zich gekwalificeerd voor het WK in Engeland en verzorgt meerdere korte shows om geld daarvoor in te zamelen.

Rond 16.30 uur verzamelen de koren zich voor de grote finale op De Plas. Dit is ook de plek en het moment dat de ‘Beste Maat van Raalte’ bekend gemaakt zal worden; een onderscheiding voor een organisatie of persoon die het afgelopen jaar een grote bijdrage heeft geleverd om Raalte te promoten.

1 REACTIE

  1. Het is leuk om te lezen dat mijn achternaam oftewel onze familienaam Overmars bij de eerste 10 van veel voorkomende achternamen in Raalte blijkt te zitten. Wij hebben ook een familienaam vereniging (gehad) waarbij, naast regelmatige nieuwsbulletins ook een heus boek is uitgegeven. Bij de familienieuwsbulletins was er altijd een opmaak met een vast vignet, waarin de beginletter O van Overmars stond afgebeeld met in het midden van die O de plaats Raalte ingebed in een kaart van Salland, die dus toentertijd bij alle Overmarsen in den lande en ver daarbuiten telkens op de mat viel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.